fbpx

4 nasveti, kako si urediti meditacijski kotiček v lastnem domovanju

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Meditacija ni tako enostavna, kot se na prvi pogled zdi. Poskusite udobno sesti in se osredotočiti na dihanje, medtem ko mimo vas leti gora misli in idej. Da bi vam bolje uspelo, potrebujete primeren kotiček. Poglejte si nekaj idej, kako ga urediti.

Meditacija je eden najuspešnejših načinov proti boju s stresom. Poleg tega ima vrsto blagodejnih vplivov na naše telo, od znižanja krvnega pritiska, do zmanjšanja anksioznosti. Čeprav na prvi pogled izgleda enostavno, pa je vse prej kot to. Najbolje je, če meditacijo uspete pretvoriti v navado, torej v nekaj vsakodnevnega.

In prav primeren prostor je dober korak k temu. Predstavljamo vam nekaj enostavnih nasvetov za ureditev meditacijskega kotička.

Foto: Unsplash/Jared Rice

Izberite primerno lokacijo

Ni potrebno, da meditaciji namenite celotno sobo (če je to mogoče, zakaj pa ne), že kotiček bo dovolj. Če imate na voljo večji prostor, ga lahko le deloma pregradite in ustvarite ločen prostor.

Izberite predmete, ki olajšajo zbranost

V drugem koraku naredite izbrani kotiček kar se da mikaven. Dodajte nekaj rož, morda bonsaj, pa tudi ostale naravne elemente kot so kamni, veja ali lep drevesni list. Izberete lahko tudi fotografijo, ki vam bo narisala nasmeh na obraz ali katerega izmed navdihujočih se citatov. Ne pozabite tudi na nekaj sveč, ki pa jih postavite na varno mesto, daleč stran od vnetljivih predmetov.

Foto: Unsplash/Hans Vivek

Izberite primerno sedišče

Obstaja vrsta meditacijskih položajev, za katere bo morda najbolj primerna kar podlaga za jogo. Še bolj privlačen bo udoben sedež, ki pa naj ne bo preveč udoben, saj boste sicer utonili v spanec.

Previdno z uporabo elektronskih naprav

Če želite ohraniti vaš kotiček kar se da zen, potem poskrbite, da bodo elektronske naprave in mobilni telefoni kar se da stran. Mobilne telefone in računalnike pogosto povezujemo s stresom, zato naj ne bodo v vašem vidnem polju medtem ko meditirate.

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.