fbpx

Recept: Starbucks ledena kava z ovsenim mlekom

Foto: tweny20

Žal Starbucks kaverne ni v Sloveniji, vendar če radi potujete, se prav gotovo že naleteli na to verigo kavnih napitkov. Njihova najbolj priljubljena kava je Iced Brown Sugar Oatmilk Shaken Espresso - originalno ledeno kavo z rjavim sladkorjem in ovsenim mlekom z veseljem pijejo vegani. Če ste tudi vi med njenimi oboževlaci, se jo sedaj lahko pripravite kar doma.

Starbucks ledena kava z ovsenim mlekom

  • Obroki: 1
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1/2 skodelice vode
  • 1/4 skodelice rjavega sladkorja
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta
  • 1/2 čajne žličke cimeta
  • 1 shot espressa
  • 110 ml polnomastnega ovsenega mleka

Navodila

  1. Vodo zavrite, nato dodajte rjavi sladkor in mešajte, dokler se ta ne raztopi. V nastali sirup iz rjavega sladkorja dodajte vanilijev ekstrakt in cimet.
  2. Espresso močno premešajte – idealno v shakerju, če ga nimate v tesno zaprtem kozarcu.
  3. Velik kozarec napolnite z ledom in vanj nalijte mešanico. Dodajte 1-2 žlički cimetovega sirupa in rjavega sladkorja, če želite, da je kava slajša.
  4. Prelijete s hladnim ovsenim mlekom in postrezite.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!