Testenine z limono seveda niso nov izum, temveč osvežilna, dišeča italijanska jed, ki je v svetu poznana pod imenom »Pasta al limone«. Limonin sok in limonina lupinica sta ključni sestavini te jedi. Jed je zelo enostavna in hitro pripravljena.
Testenine z limono
Sestavine
- 340 g testenin
- 1 velika limona, sok in lupinica
- 3 žlice oljčnega olja
- 30 g parmezana
- 2 stroka drobno sesekljanega česna
- sol in poper
- po želji: svež peteršilj, maslo
Navodila
- Testenine skuhajte al dente, odcedite in prihranite ½ skodelice tekočine za testenine za omako.
- Na segreto olje v ponvi dodajte drobno sesekljan česen, limonino lupinico in limonin sok.
- Dodajte parmezan in vodo, v kateri ste kuhali testenine ter začinite s solji in poprom.
- Premešajte, da se vse združi in zavrite.
- Dodajte testenine in dobro ponovno premešajte.
- Postrezite s svežim parmezanom, po želji pa lahko dodate še maslo in svež peteršilj. Če dodajate maslo, mešajte, dokler se popolnoma ta popolnoma ne stopi.