fbpx

Recept: testenine z limono

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Testenine z limono seveda niso nov izum, temveč osvežilna, dišeča italijanska jed, ki je v svetu poznana pod imenom »Pasta al limone«. Limonin sok in limonina lupinica sta ključni sestavini te jedi. Jed je zelo enostavna in hitro pripravljena.

Testenine z limono

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 340 g testenin
  • 1 velika limona, sok in lupinica
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 30 g parmezana
  • 2 stroka drobno sesekljanega česna
  • sol in poper
  • po želji: svež peteršilj, maslo

Navodila

  1. Testenine skuhajte al dente, odcedite in prihranite ½ skodelice tekočine za testenine za omako.
  2. Na segreto olje v ponvi dodajte drobno sesekljan česen, limonino lupinico in limonin sok.
  3. Dodajte parmezan in vodo, v kateri ste kuhali testenine ter začinite s solji in poprom.
  4. Premešajte, da se vse združi in zavrite.
  5. Dodajte testenine in dobro ponovno premešajte.
  6. Postrezite s svežim parmezanom, po želji pa lahko dodate še maslo in svež peteršilj. Če dodajate maslo, mešajte, dokler se popolnoma ta popolnoma ne stopi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!