fbpx

Recept: univerzalno kvašeno testo

Foto: Shine / Unsplash

Z njim lahko pripravite dobesedno vse – od žemljic do mini pic in sladkih zvitkov kot na primer potica in cimetove rolice.

Poglejte, kako enostavno pripravimo univerzalno kvašeno testo.

Univerzalno kvašeno testo

  • Obroki: 1
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 kg moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 žlica soli
  • 1 dl olja
  • 4 dcl jogurta
  • 2,5 dl mleka
  • 1 sveža kocka kvasa
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 jajci

Navodila

  1. V toplo mleko, v katerega boste dodali malo sladkorja, dajte kvas na 2 žlici moke.
  2. Malo premešajte, da se sladkor stopi, da bo kvas hitreje vzhajal. Zaželeno je, da je prostor topel, da hitreje dosežete želeno reakcijo.
  3. V drugi posodi zmešate preostale sestavine. Ko je kvas dovolj vzhajal, ga daste na sredino moke.
  4. Testo gnetite do gladkega. Če se lepi na roke, dodate še malo moke.
  5. Poiščite vrečko in vanjo položite testo. Lahko ga malo naoljite ali pomokate, da se ne prime. Pomembno je, da iz vrečke iztisnete ves zrak.
  6. Testo postavite v hladilnik, kjer ga lahko hranimo do 7 dni. Pred nadqaljno uporabo testo pustimo na toplem vsaj eno uro, dlje pa še bolje.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.