fbpx

Recept: zeleni gazpacho (hladna juha)

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Hladne juhe so odlično kosilo za vroče dni. Pripravljene so v hipu in so prava energijska bomba. Zahvaljujoč svežim sestavinam, ki niso termično obdelane, so hladne juhe vir zdravja, saj živila ohranijo vse svoje hranilne vrednosti. V prispevku vam razkrivamo recept za hladno in osvežilno juho iz zelenih paradižnikov in avokada.

Zeleni gazpacho

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 kg zelenih paradižnikov
  • 2 avokada
  • 2 stroka česna
  • 1 dl oljčnega olja
  • 1/2 dl balzamičnega kisa
  • sol

Navodila

  1. Avokado olupite in ga skupaj z zelenim paradižnikom nasekljajte.
  2. Vse sestavine dodajte v mešalnik, skupaj z olivnim oljem, česnom in balzamičnim kisom in mešajte dokler se ne nastane gladka zmes.
  3. Ohladite v hladilniku in pred serviranjem pokapajte z malo olivnega olja.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!