fbpx

Reciklaža s stilom: nakupovalne vrečke preobražene v stole

Stoli "Shopping Bag"

Nemški produktni dizajner Simon Freund točno ve, kaj narediti iz zavrženih nakupovalnih vrečk popularnih blagovnih znamk. Tu je reciklaža s stilom, projekt “Shopping Bag”, pri katerem oblikovalec iz starih nakupovalnih vrečk ustvarja dizajnerske stole.

Ste se kdaj vprašali, kaj narediti s starimi vrečkami vaših najljubših blagovnih znamk? Nemški produktni dizajner Simon Freund se je domislil kreativnega odgovora s projektom, ki ga je poimenoval preprosto “Shopping Bag”.

Stoli "Shopping Bag"
Stoli “Shopping Bag”

Simon je umetnik, ki zavrženim nakupovalnim vrečkam vdihne novo življenje, namen in funkcijo s tem, ko jih preobrazi v dizajnerske stole. Minimalistično kovinsko ogrodje stola okrasi s sedišči in naslonjali, ki jih naredi iz zavrženih polietilenskih nakupovalnih vrečk z napisi popularnih blagovnih znamk kot so COS, Supreme, Acne Studios in Wood Wood.

Stol z napisom "Supreme" si želijo vsi
Stol z napisom “Supreme” si želijo vsi

Dizajner je pri projektu, pri katerem nakupovalne vrečke prevzamejo vlogo sedišča in naslonjala stola, želel spojiti dizajn in funkcionalnost, nanašajoč se na koncept sodobne potrošniške družbe. Posebnost projekta se poleg zanimivega videza kaže ravno v njegovi kompleksni konceptualni viziji, izraženi skozi enostaven dizajn. Javnost je na oblikovalčev anti-potrošniški dizajn odreagirala z močnim potrošniškim odzivom, zaradi česar je moral oblikovalec nekaj strank celo zavrniti, kot najbolj priljubljenega med stoli pa navaja stol iz nakupovalnih vrečk znamke Supreme.

PREBERITE ŠE: Metis: miza iz masivnega lesa za urejeno delovno okolje

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.simonfreund.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!