fbpx

Renault Morphoz: električni koncept, ki se lahko fizično spreminja

Renault Morphoz

Renault je predstavil električno študijo Renault Morphoz, s katero nakazuje svoj pogled na električno mobilnost v bližnji in daljni prihodnosti. Ekstravaganten koncept se lahko celo fizično spremeni.

Renault Morphoz je najnovejši Renaultov koncept, s katerim napovedujejo svojo vizijo električne mobilnosti v prihodnosti. Morphoz se bo lahko fizično preoblikoval, glede na trenutne potrebe. V načinu City bo dolg 4,4 metra in imel baterijo s kapaciteto 40 kWh, kar bo zadostovalo za 400 kilometrov dolgo pot. V obliki Travel se bo dolžina Morphoza povečala na 4,8 metra, s tem pa bomo pridobili prostor za dodatno baterijo s kapaciteto 50 kWh, ki bo podaljšala doseg za dodatnih 300 kilometrov. Z različico Travel bomo tako lahko prevozili do 700 kilometrov v avtocestnem režimu. Poleg dosega bomo pridobili še več prostora za potnike na zadnjih sedežih in dodaten prtljažni prostor za dva kovčka.

Prilagodljiva bo tudi notranjost. Sovoznikov sedež se bo lahko namreč obrnil proti sedežema v drugi vrsti in tako bo notranjost 1, 2, 3 spremenjena v bolj družabnen ali poslovnen prostor. Ko se bo lastnik avtomobilu približal, ga bo le ta prepoznal, lastnik pa bo lahko odklenil avtomobil zgolj z uporabo geste. Metamorfoza Morphoza se bo odvijala na temu primernih postajah, ki bodo po vsej verjetnosti v sklopu Renaultovih servisov. Morphoz ima sicer avtonomne sisteme tretje stopnje, kar pomeni, da lahko na avtocesti in v primeru zastojev, upravljanje nad avtomobilom prepustimo tehnologiji. Morphoz bi bil lahko namenjen tako individualni uporabi kot tudi sklopu mrež souporabe avtomobilov.

Galerija: Renault Morphoz

Dodatne Informacije

Več informacij:
renault.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!