fbpx

Richard Browning – resnični Iron Man

Richard Browning

Kdo ne bi želel imeti oklepa kot Iron Man? Če je to za večino izmed nas pobožna želja, pa to ne velja za britanskega inovatorja Richarda Browninga, ki je izdelal obleko za letenje. Morda z njo po zraku (še) ne drvi kot Tony Stark, pa vendar je na dobri poti, da postana resnični Iron Man.

Kdo ne bi imel obleke, kot jo ima Iron Man? Richard Browning je uresničil sanje marsikaterega ljubitelja Tonyja Starka, le da svoje obleke za letenje ni izdelal v prestižni vili, ampak v svoji garaži. Britanski izumitelj je nedavno ustanovil zagonsko podjetje Gravity Industries, s katerim želi razviti novo obliko letalskega prevoza – ko letalo postane človek sam. Pri tem je na zelo dobri proti.

Richard Browning je resnični Tony Stark.
Richard Browning je resnični Tony Stark.

Svojo obleko za letenje je poimenoval Dedal, po liku iz grške mitologije, ki je izdelal krila za pobeg s Krete.

PREBERITE ŠE: Steklenica za vino, s katere ne kaplja in curlja

Obleka ima trenutno šest mini reaktivnih motorjev, Browning hitrost, višino in smer določa z upravljalnikom. Do te faze je za Dedala odštel 47 tisoč evrov, leti pa lahko precej višje od tega, kar je videti na posnetku. Obleko iz dneva v dan nadgrajuje, zadnji dodatek pa je Sonyjev head-up zaslon. Browning želi obleko narediti kot komercialni izdelek.

Galerija –  Obleka ”Iron Man”:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!