Ring Always Home Cam Drone: hišni varnostni sistem, ki je dron

Leteči alarm za vaš dom!

Zadnjič posodobljeno: :

Podjetje za razvoj varnostnih in nadzornih tehnologij Ring, ki je del Amazona, je predstavilo nadzorni dron z imenom Always Home Cam.

Ta majhen dron naj bi predstavljal novo kategorijo naprav za nadzor v zaprtih prostorih. Dron je “parkiran” v ohišju, ki služi tudi kot napajalnik. Ko alarmni sistem zazna neznano osebo v hiši, leti proti nepovabljenemu gostu, ga posname in v realnem času prenese video v oblak, ki se pojavi neposredno na zaslonu pametnega telefona, tablice ali prenosnika lastnika, kot lahko to vidite v tem videoposnetku.

Video predstavitev: Ring “Always Home Cam Drone”

Pred namestitvijo brezpilotnega letala lahko uporabnik določi, po katerih “poteh” bo šel brezpilotni zrakoplov, da zagotovi zasebnost uporabe oziroma mu določi “delovni prostor”, če ne želi, da leti tja, kjer ni zaželen.

Z brezpilotnim letalom ni mogoče ročno upravljati, saj je popolnoma avtonomen. Ring pravi, da mu avtonomni sistemi za letenje in preprečevanje ovir omogočajo varno premikanje v hiši ali stanovanju.

Čeprav se nam to zdi nekoliko bizarno, verjamemo, da bo trg vsekakor tudi za dron Always Home Cam. Zaenkrat ni znano, kdaj ga lahko pričakujemo v prodaji in po kakšni ceni.

Nam pa je ideja letečega varnostnega drona izjemno všeč. Nadzor v stanovanju ali hiši je namreč s tem izjemno enostaven, saj ni potrebna inštalacija množice kamer, en dron pa zadostuje za pokrivanje več prostorov.

Dodatne Informacije

ring.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!