Rolls-Royce Ghost (2021): tehnološko najnaprednejši avtomobil kralja prestiža

Rolls-Royce se nikoli ni branil razkošja. Njihova celotna avtomobilska linija se opira na vpadljivost in na že skorajda izprijeno razkošje, pri čemer uspe ohranjati svoj ugled kot ena najbolj neposrednih blagovnih znamk v tej panogi. In v središču te linije je Ghost - bombastična limuzina, ki se prodaja za več kot večina naših hiš. Zdaj so pri Rolls-Roycu napovedali model za 2021, ki naj bi po njihovih besedah poudaril pravo eleganco, okus in slog avtomobila.

Rolls-Royce Ghost (2021) uvaja novo estetiko in posodoblja sistem hvaljene Rolls-Roycove linije, kar pa morda ne bo takoj razvidno. Namreč, izkazalo se je, da je avtomobil končno sprejel podvozje hišne platforme Architecture of Luxury, kar mu omogoča boljšo modularnost in pa torzijsko togost. To dopolnjuje izboljšana akustična impedanca – zahvaljujoč novim dodatkom iz aluminija – in pa več kot 100 kilogramov zvočne izolacije v strehi, tleh in prtljažniku. In če spokojnost na cesti ni vaša stvar, boste z veseljem slišali, da Ghosta poganja 6,8-litrski V12 z dvojnim turbopolnilnikom s 563 KM (kot tudi Cullinana), kar mu omogoča, da se “katapultira” od 0 do 100 km/h v 4,8 sekudah. In to za več kot 2 toni težkega štirivratnika ni slabo.

Klasično elegantnemu Ghostu so za 2021 dodali nove LED in adaptivne laserske žaromete, v notranjost pa so namestili 12,3-palčni zaslon TFT z digitalnimi merilniki, ki se lahko umakne v armaturno ploščo.

Več o čudovito minimalističnem, a hkrati zelo kompleksnem avtomobilu, lahko izveste tukaj.

Dodatne Informacije

thenewghost.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Tesla Model S Shooting Brake: sanje “eko metroseksualca”