Rolls-Royce phantom metropolitan collection – ko tudi pregrešno drago ni dovolj

Rolls Royce je za salon v Parizu pripravil posebno metropolitansko različico modela phantom. Kot je že v navadi za takšne posebne omejene serije vozil te butične angleške znamke, bodo izdelali vsega 20 primerkov. Posebnost predstavljajo ročno izvezeni logotipi iz 6.800 šivov in ilustracije iz 500 miniaturnih kosov lesa.

Metropolitan edition phantom iz Rolls Roycovega povprečja izstopa po ročno izdelanih podrobnostih, katerih poslikave posnemajo metropolo, tovrstne detajle pa najdemo tako na furnirju, na armaturni plošči, kot tudi na mizicah pri potnikih v drugi vrsti ter tudi izvezene na sedežih iz ročno prešitega usnja. Nenazadnje pa tudi na karoseriji, kamor poseben graver vnese značilno poslikavo na bok vozila.

Ilustracija na furnirju ni narisana, ko najbrž večina misli, ampak je izdelana iz 500 miniaturnih kosov lesa, ki jih posebni strokovnjak sestavlja več dni.
Ilustracija na furnirju ni narisana, ko najbrž večina misli, ampak je izdelana iz 500 miniaturnih kosov lesa, ki jih posebni strokovnjak sestavlja več dni.

Da ne boste mislili da gre na furnirju za poslikavo, o ne, ne…ta je sestavljena iz 500 kosov različno pobarvanih miniaturnih kosov lesa, za katere poseben strokovnjak potrebuje več dni, da naredi željeno poslikavo. Motiv na mizicah v drugi vrsti, pa potnikom ob zaprtju le teh, zaradi senčenja prikazuje drugačno podobo kot sicer, ko so le te v horizontalni poziciji.

Tudi pri izvezenem logotipu gre za zelo filigransko izdelavo, saj je ta sestavljena iz 6.800 dvobarvnih šivov, ki skupaj tvorijo viden učinek, ki posnema obliko nebotičnika.

Tudi ura umeščena v sredinsko konzolo v tej omejeni seriji phantoma velja za posebnost, saj njena skala prikazuje 24 največjih oz. najbolj pomembnih velemest in prikazuje v katerem časovnem pasu se le-te nahajajo.

Potencialni kupci imajo na izbiro tudi 44 tisoč barvnih odtenkov zunanje karoserije, komur tudi to ni dovolj, pa lahko posebna ekipa pri Rolls Roycu izdela barvo, ki posnema katerikoli barvni odtenek v naravi, ki ga stranka želi. Koliko vse to stane pa ostaja skrivnost, zagotovo pa ni poceni, saj že “osnovni” phantom stane preko 300 tisoč evrov, brez deleža, ki si ga vzame država seveda.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.rolls-roycemotorcars.com/metropolitan

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Tesla Model S Shooting Brake: sanje “eko metroseksualca”