fbpx

Rožmarinova voda proti izpadanju las

Rožmarinova voda
Foto: Wendy Van / Pexels
Zadnjič posodobljeno:

Se vam zdi, da vam prekomerno izpadajo lasje? Imamo rešitev za vas - rožmarinova voda proti izpadanju las!

Da, prav ste prebrali, navadna rastlina, kot je rožmarin, lahko reši vaše težave z izpadanjem las. Kdo bi si mislil, da je rešitev za vaše lase v nečem, kar običajno uporabljamo za pripravo hrane?

Ampak nič ni nemogoče! Z nekaj navodili in vejicami rožmarina lahko ustvarite naravno zdravilo za vaše lase in lasišče.

Rožmarinova voda proti izpadanju lasje znana po svojih številnih koristnih lastnostih za lase in lasišče, med katerimi je ena izmed najbolj znanih in priljubljenih uporab pri izpadanju las.

Zakaj je rožmarinova voda dobra proti izpadanju las?

Spodbuja cirkulacijo lasišča

Rožmarinova voda vsebuje snovi, ki povečujejo cirkulacijo v lasišču. To lahko pomaga spodbuditi rast las in preprečiti izpadanje las.

Razvajajte svoje lase in preprečite izpadanje. Foto: Armin Rimoldi / Pexels

Ima protivnetne lastnosti

Vsebuje tudi protivnetne lastnosti, ki lahko pomagajo zmanjšati vnetje lasišča in preprečiti izpadanje las.

Vsebuje antioksidante

Rožmarinova voda vsebuje antioksidante, ki lahko pomagajo preprečiti poškodbe lasišča in las zaradi oksidativnega stresa. To lahko pomaga preprečiti izpadanje las.

Vsebuje vitamine in minerale

Vsebuje tudi številne vitamine in minerale, ki so ključni za zdravje las in lasišča, kot so vitamin C, železo in kalcij.

Na vaši krtači ostaja preveč lasi? Foto: Rodnae Productions / Pexels

Pomaga pri odstranjevanju odvečnih olj

Rožmarinova voda ima tudi adstringentne lastnosti, ki lahko pomagajo odstraniti odvečna olja iz lasišča. To lahko pomaga preprečiti zamašitev pore in izpadanje las.

Recept za pripravo rožmarinove vode

Uporaba rožmarinove vode za lase je preprosta. Lahko jo uporabite kot naravno izpiranje las po umivanju las, kot sredstvo za razkuževanje lasišča in kot sredstvo za nego lasišča med pranjem las. Vse, kar morate storiti, je narediti rožmarinovo vodo in jo uporabiti na lasišču in laseh.

Rožmarin je zelo uporaben. Foto: A_Different_Perspective / Pixabay

Potrebujete le nekaj vejic rožmarina, vodo in steklenico.

Nato sledite tem korakom:
V velik lonec nalijte 5 skodelic vode. Dodajte 5 vejic rožmarina (1 vejica na skodelico vode) pustite, da voda zavre, naj vre 15 minut. Potem pustite stati ​​še 25 minut.

Rožmarinovo vodo hranite pri sobni temperaturi, stran od sončne svetlobe in jo uporabljajte približno 3 mesece.

Vzemite približno 1/4 skodelice tekočine in jo prelijte po lasišču in laseh ali poškropite iz plastenke in vmasirajte v lasišče. Rožmarinove vode ni treba izpirati iz las.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.