fbpx

Rufus Wainwright v Ljubljani

V Cankarjevem domu bo nastopil Rufus Wainwright, eden največjih vokalistov, tekstopiscev in performerjev svoje generacije.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Cankarjev dom, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
od 25 do 45 evrov

Rufus Wainwright se nam bo predstavil v solo različici s klavirjem v sklopu promocijske turneje ob izidu njegovega prihajajočega novega albuma Vibrate: The Best of Rufus Wainwright.

Rufus se je rodil v New Yorku, in odraščal v Montrealu, v svoji bogati glasbeni karieri pa je izdal sedem odmevnih studijskih albumov in dva ‘live’ albuma. Za album Rufus Does Judy At Carnegie Hall je prejel tudi prestižno nagrado grammy. Njegovo glasbo smo mnogokrat slišali tudi v filmih, kot sta Moulin Rouge in Gora Brokeback. Znan je tudi po svoji odrski prezenci, ki nikogar ne pusti ravnodušnega.

Kot odličen zabavljač in vrhunski glasbenik je Rufus sodeloval s številnimi svetovnimi glasbenimi velikani, kot so Pet Shop Boys, Shirley Bassey, Elton John, Antony, David Byrne, Joni Mitchell, Robert Wilson, Lou Reed, Boy George, Mark Ronson in Robbie Williams.

Tudi pri nas ne bo nič drugače. Rufus nam bo pripravil vrhunski koncert, o katerem se bo še dolgo govorilo in ki bo ostal dolgo v našem spominu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!