SafeBeach: bomo letos na plažah v “škatlah” iz pleksi stekla?

Zadnjič posodobljeno: :

Cilj projetka SafeBeach je omogočiti ljudem obisk plaže, pri tem pa ostati varen.

Približuje se poletje, nekatere države, ki pa takorekoč živijo od poletnega turizma, pa so tudi tiste, ki jih je pandemija s Covid-19 najbolj prizadela (Italija, Španija). Italijanski notranji oblikovalec Umberto Menasci je tako predlagal rešitev z imenom SafeBeach. Cilj projetka SafeBeach je omogočiti ljudem obisk plaže, pri tem pa ostati varen.

SafeBeach
SafeBeach

V času, ko se strogi ukrepi, povezani s pandemijo novega koronavirusa, v nekaterih mestih počasi že rahljajo, je Umberto Menasci vizualiziral “novo normalnost”. Ideja se tako osredotoča na vrsto “sobic” na prostem, ki spominjajo na hotel ob plaži. Vsaka “škatla” naj bi bila izdelana iz pleksi stekla ali leksana, v njej pa naj bi bila dva ležalnika in velik dežnik.

SafeBeach
SafeBeach

Med vsemi škatlami je zagotovljena velikodušna razdalja, dostop do morja pa bi bil omogočen izmenično. S spoštovanjem pravil o socialni distanci, ki še vedno dovoljuje poletno tradicijo odhoda na plažo, je SafeBeach varen način uživanja v toplejšem vremenu in morju.

SafeBeach
SafeBeach

Dodatne Informacije

Več informacij:
behance.net
umbertomenasci.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Geekovski fotelj narejen po inspiraciji filmske sage Vojna zvezd