fbpx

Salomé Yachts Atlantic: dizajner Bugattijev pokazal svoj prvi gliser

Salomé Yachts Atlantic

Oblikovalec Etienne Salomé, odgovoren za ene najlepših dizajnov v svetu športnega avtomobilizma, je ustanovil lastno znamko prestižnih vodnih plovil Salomé Yachts in predstavil športni gliser Atlantic.

Oblikovalec športnih avtomobilov Etienne Salomé, pod roko katerega je pred kratkim nastal čudovit Bugatti La Voiture Noire, je ustanovil lastno znamko prestižnih vodnih plovil Salomé Yachts. Ta pa je že predstavila že svoj prvi dizajn športnega gliserja, kateri se zgleduje po oblikovalčevem najljubšem avtomobilu, Bugatti Atlantic-u.

Salomé Yachts Atlantic
Salomé Yachts Atlantic

Gliser Atlantic je lepotec čistih linij, ki bo po zaslugi inovativnih rešitev skozi valove rezal z neverjetno eleganco. Etienne je inspiracijo za zmanjševanje trenja med gliserjem in vodo iskal v aerodinamičnosti Formule 1. Atlantic sprejme do 9 potnikov ter ponuja možnost samodejnega “parkiranja” v luki. Poganjata ga dva motorja znamke Volvo Penta, ki skupaj proizvedeta 880 konjskih moči ter dosežeta končno hitrost 60 vozlov (111 km/h). Izdelali bodo le 12 primerkov 12 metrskega gliserja, ki se bodo v vsem svojem čaru pokazali naslednje leto na navtičnem šovu v Monaku.

Salomé Yachts Atlantic
Salomé Yachts Atlantic
Salomé Yachts Atlantic
Salomé Yachts Atlantic

Dodatne Informacije

Več informacij:
salomé-yachts.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!