Samsung Galaxy View: gromozanska tablica, ki je tudi televizor

Samsung Galaxy View

Samsung Galaxy View je 18-palčna super tablica in televizor v enem. Če vprašate svoje očete, še danes pomnijo, kako ponosno so v roki nosili svoj prvi poslovni kovček, pa če je bil ta poln ali povsem prazen. Danes je ta ''kovček'' Samsung Galaxy View (glej fotografijo spodaj), gigantska tablica ali priročen televizor (kakor gledate), ki jo/ga lahko prenašamo kot poslovni kovček. Gre za največji in najtežji tablični računalnik te južnokorejske znamke, ki bo zlahka nadomestil osebni računalnik.

Samsung Galaxy View je tablica – televizor, ki jo prenašamo kot kovček, tehnično pa je v sendviču med tablico in televizorjem. Če na napravo z 18,4-palčnim zaslonom gledate kot na tablico, vas utegne zaradi svoje velikosti nekoliko odbiti, a če nanjo gledate kot na prenosni televizor z zaslonom polne visoke ločljivost (1920 x 1080 slikovnih točk), ki po besedah Dennisa Miloseskija, podpredsednika ameriške divizije Samsung Design, daje občutek, kot bi gledali v 60-palčno televizijo, je to neka povsem druga pesem.

Tablico Samsung Galaxy View lahko prenašata kot poslovni kovček.
Tablico Samsung Galaxy View lahko prenašata kot poslovni kovček.

Tablica Samsung Galaxy View spada med težkokategornike, saj tehta kar 2,65 kilograma (mere: 451,8 x 275,8 x 11,9 milimetra), pod ohišjem, velikim kot nogometno igrišče, pa skriva 1,6 GHz 8-jedrni in 64-bitni procesor, ki mu pri preračunavanju podatkov pomagata 2 GB sistemskega pomnilnika. Naložen ima operacijski sistem Android 5.1 Lollipop z uporabniškim vmesnikom TouchWiz UI in se ponaša z 32 oziroma 64 GB vgrajenega pomnilnika, ki jih lahko razširite s spominsko kartico microSD.

PREBERITE ŠE: Samsung Galaxy On5 in On7: ko Samsung ugodne pametne telefone vzame resno

Samsung Galaxy View boste našli med tablicami, a bi se zlahka pomešala med televizorje.
Samsung Galaxy View boste našli med tablicami, a bi se zlahka pomešala med televizorje.

Baterija ponuja do kar 8 ur avtonomije, cena za vzdržljivo baterijo s zmogljivostjo 5700 mAh pa je bil QuadHD, Retina oziroma 4K-zaslon, drugi razlog, da so izbrali Full HD zaslon pred naštetimi, pa je dejstvo, da je večina strani s pretočno videovsebino optimizirana za zaslone polne visoke ločljivosti. Zakaj torej 4K-zaslon, če praktično (še) ni 4K-vsebin! Na tablici najdemo spletno kamero ločljivosti 2,1 milijona slikovnih točk, v partnerstvu s telefonsko kartico nanoSIM pa se lahko poveže s hitrim mobilnim omrežjem 4G/LTE.

Dodatne Informacije

Več informacij:
samsung.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!