Samsung Galaxy Z Flip: preklopni telefon nove generacije

Pametni telefon Galaxy Z Flip odpira novo desetletje prepogljivih mobilnih inovacij.

Poleg trojice Galaxy S20 je Samsung predstavil tudi povsem novo družino Galaxy Z. Galaxy Z Flip nadaljuje Samsungovo idejo o pametnem telefonu s zložljivim zaslonom. V primerjavi z modelom Galaxy Fold je Galaxy Z Flip manjši (velikost manjše denarnice) ter se odpira kot preklopni telefon in ne kot knjiga, kot to počne Galaxy Fold. Zanj je Samsung posebej prilagodil uporabniški vmesnik, zato bo sama uporaba telefona Galaxy Z Flip nekaj povsem drugačnega. Z njim sicer cilja predvsem na ženske uporabnice, čeprav bo svoje mesto zagotovo našel tudi pri moških uporabnikih.

Brezkončni zaslon je tokrat velik 17,01 centimetrov (ko se odpre). Gre tudi za prvi prepogljivi stekleni zaslon na svetu, narejen iz prepogljivega ultra tankega stekla (UTG), zaradi česar je Galaxy Z Flip še elegantnejši in nudi izjemen občutek pri dotiku, kakršnega še niste doživeli pri prepogljivi napravi. Zaslon ima razmerje stranic 21,9:9, poseben izrez za prepogibanje pa zagotavlja, da na zaslonu ni motenj. Pri Samsungu so torej dodelali mehanizem, ki skrbi, da se obe stranici telefona zložita ter ga s tem naredili bolj trpežnega in pripravljenega na vsakdanjo rabo.

Samsung Galaxy Z Flip v zrcalno vijolični in zrcalno črni barvi bo voljo od 28. februarja dalje, cena pri nas pa še ostaja skrivnost (približno 1.500 evrov). Izbrati bo mogoče tudi dizajnerski model Thom Browne Edition, ki je delo oblikovalca Thoma Browna. Cena tega bo seveda malce višja.

Galerija: Samsung Galaxy Z Flip

Dodatne Informacije

Več informacij:
samsung.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi LG K71 – prvi zares poceni pametni telefon z digitalnim pisalom