fbpx

To so najboljši moški parfumi 2020

Kateri so najboljši moški parfumi 2020? Pred vami je izbor nekaterih parfumov, ki so že na policah ali pa bodo tam že prav kmalu. Naš seznam Najboljši moški parfumi 2020 bomo sproti dopolnjevali!

Z novim letom prihajajo tudi novi omamni parfumi. Najboljši moški parfumi 2020 so lesni, sadni, sveži, elegantni, za klasike in za tiste svobodnega duha … Katerega boš izbral? Spodaj preveri naš seznam Najboljši moški parfumi 2020 in izberi favorita za letošnje leto!

Najboljši moški parfumi 2020

Giorgio Armani

Armani Code Absolu Gold

Giorgio Armani, Armani Code Absolu Gold
Giorgio Armani, Armani Code Absolu Gold

Armani letos v svojo priljubljeno kolekcijo parfumov Armani Code dodaja novo, omejeno dišavo, ki je pravzaprav orientalska interpretacija originala. Parfum z našega seznama Najboljši moški parfumi 2020 je zasvojljiva in prefinjena dišava, ki temelji na cumaruju, dodali pa so mu žafran in iris. Nov parfum prihaja v lepi zlati steklenički, obraz kampanje pa je ponovno Ryan Reynolds.

Zgornje note: zeleno jabolko, mandarina, pomaranča
Srčne note: žafran, iris
Spodnje note: cumaru, cederovina, esenca gvajaka

Ermenegildo Zegna

Roman Wood

Ermenegildo Zegna, Roman Wood
Ermenegildo Zegna, Roman Wood

Kolekcija parfumov Zegna Essenze bo dobila novega člana, parfum Zegna Roman Wood. Elegantna linija parfumov je zdaj obogatena s to lesno dišavo, ki temelji na cipresi in boru, vse skupaj pa zaokroži zlata ambra.

Zgornje note: bergamotka, cipresa, rožmarin, žajbelj
Srčne note: pinija, cederovina, mah
Spodnje note: bor, ambra, vanilja

Narciso Rodriguez

For Him Bleu Noir Eau de Toilette Extreme

Narciso Rodriguez, For Him Bleu Noir Eau de Toilette Extreme
Narciso Rodriguez, For Him Bleu Noir Eau de Toilette Extreme

Narciso Rodriguez je tokrat pripravil dve novi dišavi, ki sta “podporni” dišavi njegovih dveh stebrov: ženska edicija, For Her Narciso Rodriguez Fleur Musc Eau De Toilette Florale, je “podpora” parfumu Fleur Musc For Her iz leta 2017, moška edicija, Narciso Rodriguez For Him Bleu Noir Eau De Toilette Extreme, pa je “podpora” parfumu For Him Bleu Noir iz leta 2015. Moški parfum v sebi skriva skrivnostnost z globoko intenzivnostjo, ki je edinstvena – mošus je namreč okrepljen s čutnimi lesnimi notami (note modre cedre in črne ebenovine) in nadalje preoblikovan z vetiverjem.

Zgornje note: led, citrusi, zelena mandarina, bazilika
Srčne note: mošus
Spodnje note: cederovina, ebenovina, citrusi

Rochas

L’Homme Rochas

Rochas, L’Homme Rochas
Rochas, L’Homme Rochas

Tudi pri Rochasu so ustvarili nov moški parfum za 2020, ki ga opisujejo kot “romantičen in čuten vonj za ljubitelja vsega neofrancoskega”. Tako koncept parfuma kot tudi oglasna kampanja sama se vrtita okoli Pariza in zgodovine te modne hiše. Parfum L’Homme Rochas, ki smo ga uvrstili na naš seznam Najboljši moški parfumi 2020, sodi med orientalsko-fougère družino dišav, ki kombinira sveže note citrusov s toplimi aromatičnimi notami, njegova vsebina pa se skriva v temno modri steklenički, okrašeni s tankimi črtami.

Zgornje note: rdeča pomaranča, ananas, kardamom
Srčne note: brinove jagode, bazilika, krvomočnica
Spodnje note: pačuli, mah, cumaru

Salvatore Ferragamo

Ferragamo

Salvatore Ferragamo, Ferragamo
Salvatore Ferragamo, Ferragamo

Modna hiša Salvatore Ferragamo je oznanila prihod nove dišave za moške, poimenovane Ferragamo, ki po njihovih besedah “izraža samozavestno in pogumno dušo sodobnega moškega, ki gre skozi življenje s strastjo in prefinjenostjo”. Fougère-citrusno-lesno dišavo je ustvaril parfumer Antoine Maisondieu, z njo pa slavi italijanske korenine znamke in njeno tradicijo.

Zgornje note: bergamotka, limona, žajbelj
Srčne note: listi vijolice, usnje, cederovina
Spodnje note: vetiver, mošus, hrastov mah

Givenchy

Gentleman Eau de Parfum Boisée

Givenchy, Gentleman Eau de Parfum Boisée
Givenchy, Gentleman Eau de Parfum Boisée

Givenchyjeva kolekcija parfumov Gentleman predstavlja svojo peto izdajo. Ta je naklonjena eleganci in čutnosti lesne kompozicije. Prvi Gentleman je bil predstavljen leta 1974, njegova sodobna različica je izšla leta 2017, temu pa so sledile “podporne” dišave: Gentleman Eau de Parfum v 2018 in Gentleman Cologne iz lanskega leta. Eau de Parfum Boisée kaže nov obraz teh dišav, saj meša začimbe, lesne note ter tople in prijetne arome, ki odražajo nežnost in izbrano eleganco. Navdih za novo dišavo, ki jo najdete na našem seznamu Najboljši moški parfumi 2020, je bil strasten in skrben moški, ki je privlačen tako zaradi svoje moči kot tudi zaradi svoje nežnosti – zaradi privlačnega kontrasta, ki ga odraža tudi ta dišava.

Zgornje note: črni poper, koriander, krvomočnica
Srčne note: iris, cederovina, kakav
Spodnje note: sandalovina, pačuli, goreč les

Hugo Boss

Hugo Now

Hugo Boss, Hugo Now
Hugo Boss, Hugo Now

V steklenički najnovejše izdaje Hugo Now vas čaka ledeno sveža dišeča pustolovščina. Omejeno izdajo namreč navdihuje moč TEGA trenutka. Je simbol svobodomiselnosti in mladega srca, zato so se pri Bossu odločili, da se združijo z umetnikom Liamom Paynom, ki navdihuje svoje vrstnike, da izkoristijo edini trenutek, ki ga imajo: ZDAJ! Hugo Now sicer sledi uspešni liniji parfumov Hugo iz leta 1995, do danes pa se je nabralo kar nekaj “podpornih” dišav, omejenih in umetniških izdaj, med katerimi je treba omeniti Hugo Iced, Hugo Reversed in Hugo Urban Journey.

Zgornje note: kardamom, limonina lupinica
Srčne note: sivka, meta, vodne note, led
Spodnje note: havajski vetiver

Emporio Armani

Stronger With You Freeze

Emporio Armani, Stronger With You Freeze
Emporio Armani, Stronger With You Freeze

Kolekcija dišav Emporio Armani je v letu 2020 bogatejša za dve novi dišavi: za ženski parfum In Love With You Freeze in za moški parfum Stronger With You Freeze. Moška različica je predstavljena kot lesno-citrusno-fougère dišava, zajema pa dinamično energijo moškega, ki živi v sedanjosti, kar karakterizirajo sveže in elegantne note. Odpre se z notami limete in ingverja, zaokroži pa z ekstraktom gvajaka.

Zgornje note: limeta, ingver, mandarina, pomaranča, jabolko
Srčne note: sivka, žajbelj, kardamom, bourbonska krvomočnica
Spodnje note: marron glacé, ambra, gvajak, vanilja

Zadig & Voltaire

This Is Love!

Zadig & Voltaire, This Is Love!
Zadig & Voltaire, This Is Love!

Novi dišavni dvojček (zanjo in zanj) iz modne hiše Zadig & Voltaire pripoveduje zgodbo o ljubezni na prvi pogled v središču Pariza. Po njihovih besedah gre namreč za “zgodbo o ljubezenski vročici, ki prebudi vsa čutila … o razplamteni, električni in neizbrisni ljubezni”. This Is Love! zanj je lesno-aromatična kompozicija, sestavljena iz citrusnih, cvetličnih in lesnih not, te pa naj bi bile interpretacija zgoraj opisane zaljubljenosti.

Zgornje note: bergamotka
Srčne note: cvet pomaranče
Spodnje note: sandalovina

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!