fbpx

Sassy voda za raven trebuh in razstrupljanje telesa

Foto: envato

Sassy voda je odličnega okusa, skoraj brez kalorij, vsebuje pa 4 zelo močne sestavine, ki v prvi vrsti hidrirajo telo, kar je prvi in ​​najpomembnejši korak pri hujšanju in razstrupljanju telesa.

Sassy voda vsebuje 4 sestavine. Ingver je ena od ‘zvezd’ v receptu za vodo Sassy, ​​uporablja pa se lahko v prahu ali svež. Pomagal bo pri umirjanju prebave in odpravljanju vetrov, saj vsebuje spojine, imenovane gingeroli, ki delujejo protivnetno, analgetično, antikancerogeno in antipiretično. S svojimi minimalnimi 14 kalorijami je kumara dober vir kalija, magnezija in vlaknin, poleg tega pa je dober vir folne kisline, vitamina B, ki je potreben za zdravje srca, saj vpliva na vzdrževanje in razvoj homocisteina. Znan je tudi po visoki vsebnosti vode, ki hidrira kožo in telo.

Pri pripravi napitka lahko uporabite metine liste ali metin čaj.
Foto: Grabowska/Pexels

Limona očisti telo z leti nakopičenih toksinov, povrne vitalnost in dvigne raven energije. Obložen je z vitaminom C, vsebuje bioflavonoide, folno kislino, različne vitamine in minerale ter blagodejno vpliva na delovanje celotnega organizma, vključno s kožo. Limona deluje kot diuretik, zato spodbuja hujšanje in izločanje toksinov. Četrta sestavina je mogočna meta, sveža ali posušena kot čaj. Pomirja prebavo, zmanjšuje napenjanje v črevesju ter osvežuje s svojim okusom in vonjem.

Za pripravo sassy vode potrebujete sledeče sestavine:

– 2 litra filtrirane ali izvirske vode
– 1 velika kumara
– 1 velika limona
– 10 – 12 listov mete ali dve vrečki metinega čaja
– košček ingverjeve korenine ali čajna žlička ingverja v prahu

Kumaro in limono narežite na čim tanjše rezine. Ingver, če je v korenu, nasekljajte na čim manjše koščke. Vse sestavine zmešajte v vrču ali skledi. Tako pripravljen napitek pustite čez noč v hladilniku, da sprosti vse arome in zdravilne sestavine. Naslednje jutro precedite ter vodo pijte čez dan.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.