SCOBY: zero waste embalaža za shranjevanje, ki se sama razgradi

Podjetja, ki se ravnajo po svetovnih trendih, stremijo predvsem k temu, da delujejo karseda okolju prijazno – v zadnjem času je najbolj pereč problem onesnaževanja s plastiko, ki ga odlično rešuje MakeGrowLab in njihova

Podjetje MakeGrowLab, ki izhaja iz Poljske, se osredotoča na izdelovanje “zero waste” embalaže s skupnim imenom SCOBY. Trajnostna pakiranja so izdelana izključno iz predelanih kmetijskih odpadkov.

Večnamenska embalaža je netopna, hkrati pa kisiku, mikrobom in vodi preprečuje, da bi prodrli skoznjo. To pomeni, da je kot nalašč za shranjevanje različnih živil, izkazala pa se bo tudi kot nadomestek plastične folije.

MakeGrowLab se pri proizvodnem procesu izogiba plastiki in ostalim substancam, ki imajo negativen vpliv na okolje. Enako kot rastline, se tudi SCOBY po določenem času popolnoma razgradi. Njegova življenjska doba sicer znaša 2 leti.

Okolju prijazne ovoje lahko naročite tukaj. Kljub temu, da je večina primerkov trenutno razprodanih, pa imamo za vas dobro novico. MakeGrowLab namreč namerava vsaka 2 tedna izdelati več kot tono izdelka na kvadratni meter. Glede na to, da je proizvodnja materiala preprosta, lahko pričakujemo, da bo v prihodnosti postal dostopnejši.

Dodatne Informacije

Več informacij:
makegrowlab.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
5 nenavadnih/ogabnih dejstev o našem telesu, zaradi katerih boš to, kar veš, postavil pod vprašaj!