Se ne moreš odločiti? Tu sta dve znanstveno podprti tehniki, ki ti pomagata razumeti, kaj hočeš!

Zadnjič posodobljeno: :

Umirite se in izpustite vso negativno energijo stran od sebe.

Z zavrnitvijo ali obsojanjem ne morete ničesar spremeniti. Stvari lahko spremenite le tako, da globoko sprejmete to, kar so. Se z njimi pomirite. Jih opazujete ter iščete boljše poti skozi tok ustvarjalnosti svojega bitja.

Ne glede na to, kako težko se je odločiti in kako se bojite sprememb, je edini način, da razumete, kaj si resnično želite, da se umirite. Pogosto je najboljši način, da razumete, ali je bila odločitev pravilna (še posebej, če ste bili pod pritiskom), da opazujete svoja čustva!

Ko ste živčni, blokirate glas intuicije. Vaš um je zmeden od sklepanja kompromisov in spopadanja argumentov. Ko ukrepamo, delujemo na določeno izbiro, čutimo bodisi vznemirjenje, bodisi padec napetosti. To je lahko skoraj neopazno ali zelo očitno. Toda v trenutku vemo, ali je bila izbira usklajena s tem, kar si resnično želimo.

Kako je to koristno? Stvar je v tem, da lahko prevarate svoj um, da verjame, da ste ukrepali še preden ste. Poglejmo primera.

1. Počutite se, kakor da ste že izbrali

Ste vedeli, da naši možgani ne vidijo razlike med občutkom, ko nekaj izvajamo in dejanskim izvajanjem tega? Zato imajo ljudje radi športne prireditve. Naši možgani takrat proizvajajo enake kemikalije, kakor bi jih, če bi dejansko tekali po igrišču in se borili za zmago!

Najboljši športniki in uspešni ljudje na različnih področjih, omenjajo to tehniko kot temelj za njihove dosežke.

Vidite, začutite, prepričajte svoje možgane, da so že tam. Raziskovalci dokazujejo, da ko se lahko osredotočite na občutek, ki ga boste doživeli na cilju, vaša uspešnost dramatično raste.

Vzemite si nekaj časa in se osredotočite v svojo notranjost – vase. Pojdite globoko v svoje vesolje. Ko greste navznoter, nekaj minut globoko dihajte, umirite misli. Pustite, da misli zdrsnejo in postopoma izginejo.

Zdaj ste pripravljeni na vajo.

Razmislite o izbiri, ki jo morate sprejeti, kakor da svetujete svojemu prijatelju. Ne vnašajte čustev, samo poskušate svetovati, zato morate situacijo videti z različnih vidikov.

Nadaljujte z dihanjem. Ko razmišljate o različnih možnostih, si jih oglejte. Ne obsojajte jih, kot dobre ali slabe. Samo opazujte.

Nadaljujte z dihanjem.

Ko ste pripravljeni, si predstavljajte sebe na koncu rezultata vsake izbire. Ujemite občutek. Je bila to napetost v trebuhu ali širitev v srcu?

Zaupajte si, ne poskušajte sklepati, zakaj se tako počutite. Počasi se vrnite. Nadaljujte z dihanjem.

Zdaj veste, kako se počutite glede odločitev, s katerimi se soočate. Čim prej zapišite svoja spoznanja, medtem ko ste še vedno v meditativnem stanju.

Vaše srce vedno ve, kaj je najboljše za vas.

Dajte si čas, ostanite mirni, dokler lahko. Osredotočite se na izbiro, zaradi katere se počutite najbolje. Delujte mirno, osredotočite se na občutek razširjenosti, ki ste ga doživeli, da ste premagali strah in dvom, ko morate stopiti k resnični izbiri.

Vaše srce vedno ve, kaj je najboljše za vas.

2. Obnašajte se, kakor da ste se že odločili

Ne bodite živčni. Najprej morate centrirati svoje bitje. Če je vaša energija razburkana, jo razširite na stotine različnih misli in skrbi. Koraki, ki jih boste naredili, bodo le odraz tega.

Vsaka misel, ki jo imamo, je trenutek stvarjenja v vesolju. Zato zakon privlačnosti zahteva osredotočenost! Osredotočenost je vse! Vsaka odločitev ali izbira zahteva našo energijo, toda kako jo lahko popravimo, če je energija, ki jo imamo, razpršena po vseh zmedenih mislih?

Najprej centrirajte svojo energijo. Iz mirnega kotička v sebi pomislite, s kakšnim majhnim korakom lahko preizkusite določeno izbiro?

Primer

“Pred kratkim sem bil zelo živčen zaradi nove službe. Tedne sem norel in se odločal, ali si želim oditi ali ostati, staro delovno mesto je bilo dobro in bal sem se sprememb. Za nekoga to ne bi bila velika odločitev, toda zame predstavljala veliko stvari in nov začetek. Raven napetosti je bila visoka. Ves čas sem bil prestrašen. Po joku ob 2. uri zjutraj sem preprosto moral nekaj narediti. Nisem mogel več prenašati stanja, da se moram odločiti.

Kolikor sem le mogel, sem se osredotočil na svojo energijo, odšel sem v pisarno in napisal odpoved. Ko sem hodil tja, sem se tresel od strahu, toda takoj, ko je bilo to storjeno, sem začutil olajšanje, dihanje se mi je razširilo. Vedel sem, da sem naredil prav. Želim si, da se ne bi tako obremenjeval in preprosto to naredil prej! Nisem vedel, kaj bom počel? Ali bo druga služba, ki sem jo našel, tako dobra? Kako bom vodil svoje delo v drugačnih okoliščinah itd.? Ugotoviti je bilo treba veliko stvari. Ko pa sem to storil, sem v srcu začutil – točno to sem želel in potreboval. Počutil sem se mirno, svobodno, navdušeno!”

Pomagalo mi je, da sem stopil iz nervoznih vrtiljakov in znova začutil ravnotežje in moč tal pod nogami.”

Kateri korak lahko storite zdaj, da preizkusite odločitve, s katerimi se soočate? Vesolje vas čaka!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sta z mamo najboljši prijateljici? Teh 10 znakov to potrjuje