fbpx

Se vam nohti nenehno lomijo? Preizkusite nov trend nege nohtov “nail slugging”

Foto: envato

Ali so vaši nohti nenehno krhki in lomljivi? Preizkusili nov trend, ki je osvojil TikTok in obljublja izboljšanje stanja vaših nohtov. To je "nail slugging".

Kaj pomeni “nail slugging”? Gre za nanašanje običajno vazelina na nohte in obnohtno kožico čez noč, da se koža globinsko navlaži. Ta metoda je postala izjemno priljubljena zaradi številnih koristi, ki jih prinaša koži.

Kot pri vseh lepotnih trendih je tudi “nail slugging” našel svojo pot na TikTok, družbenem omrežju, ki je postalo pravo središče za modne in lepotne novosti. Namenjen je predvsem tistim, ki se borijo s šibkimi in lomljivimi nohti ter zatrgano obnohtno kožico.

Pod #nailslugging, veliko uporabnic zapiše, da začnejo nego z negovalnim oljem- Olje nežno vmasirajo v nohte, nato pa uporabijo gostejši balzam ali kar vazelin.

Foto: envato

Kako deluje nail slugging?

Nail slugging podpirajo strokovnjaki – dermatologi, ki menijo, da lahko dolgoročno pomaga preprečiti staranje kože na rokah. Hkrati pa povečuje moč in zdravje nohtov ter izboljšuje videz ter stanje obnohtne kožice.

Manikerka Brittney Boyce je pojasnila: “Obnohtna kožica igra ključno vlogo pri preprečevanju vdora umazanije in bakterij v korenino nohta, kar lahko privede do okužb. Ko je suha, je pogosto nagnjena k razpokam, kar ogroža zaščitno pregrado in povečuje tveganje za bakterijske ali glivične okužbe.”

Dermatologi svetujejo, da se izogibate uporabi dišečih različic vazelina in izdelkov z mineralnimi olji. Namesto tega priporočajo uporabo kreme za roke, ki se bolje vpije in ne pušča lepljivega občutka.

“Vazelinska obloga pušča občutek lepljivosti. Raje uporabljam olje ali kremo, ki se lepo vpije v kožo in ne pušča ostankov na predmetih, s katerimi pridemo v stik,” pravi manikerka.

Priporočljivo je, da “nail slugging” izvajate enkrat ali dvakrat tedensko, predvsem ponoči. Negovalne izdelke za obnohtno kožico pa lahko uporabljate vsak dan, da ohranite zdravje in lepoto svojih nohtov. S tem preprostim postopkom boste morda občutno izboljšali videz svojih nohtov in rok.

@jacquelinekilikita

Nail exfoliation is legit! (I took @drdrayzday’s advice and ran with it). #beautyinatik #nailexfoliation #nailslugging #nails #nailhack #flakynails #healthynails

♬ Dreamy Vibes – Ocean Bay Jazz

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.