Senada Greca: najboljša Instagram trenerka na svetu

Vadite z eno najboljših trenerk na svetu!

Foto: IG @senada.greca
Zadnjič posodobljeno: :

Ste že slišali za Senado Greca? Gre za eno najbolj priljubljenih in eno najboljši fitnes vplivnic na svetu. 38-letnica ima namreč na svojem Instagram profilu več kot 2,9 milijona sledilcev, vodi pa tudi lastno podjetje, ki zagotavlja programe vadbe ter primerno prehrano.

Senada Greca se je rodila v Albaniji, kot najstnica pa se je preselila v Ameriko. Že v otroštvu se je zaljubila v zdravo življenje in gibanje, plezala je po drevesih in se igrala na prostem. Kasneje se je preusmerila v šport in maraton. Danes se ukvarja predvsem s celovitimi HIIT treningi in treningi za moč, kjer se za maksimalne rezultate osredotoča na eno še posebej pomembno komponentno, in sicer MMC (Mind-Muscle Connection ali mišično-umska povezava).

Svojo kariero podjetnice je sicer začela v financah in prodaji, medtem pa je snemala svoje treninge za Instagram in ob strani gradila svojo drugo kariero – kariero fitnes vplivnice. Kot je že jasno, se trenutno v celoti posveča prav slednji – tudi s posebej prilagojenimi programi za vadbo Crush It in načrtovanjem obrokov, ki jih ustvarja z ekipo nutricionistov.

Zdravje in kondicija sta imela v življenju Grece veliko vlogo in ji pomagala najti pot: “Včasih sem bila sramežljivo dekle, vedno sem se bala mnenj in vtisov drugih,” pravi. “Zavedno sem spoznala, kaj lahko zdravo prehranjevanje in gibanje naredi za moje telo in um, samopodobo in samozavest.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Senada Greca, MBA (@senada.greca)

Dnevna rutina Senade Greca

Trening je temeljni del Senadinega življenja in zanjo ne obstajajo bližnjice ali hitre rešitve, temveč predanost in trdo delo. Vključevanje te strasti v vsakdanje življenje je nekaj, za kar si Senada prizadeva. In kako to počne?

Zbudi se ob 5:45 zjutraj, spije velik kozarec vode s polovico limone in ob 6. uri zjutraj začne s treningom. Trenutno trenira šest do sedem dni v tednu, pri čemer je eden izmed dni aktivni počitek. Senada namreč verjame, da telo v gibanju ostane v gibanju.

Do 7:30 je pripravljena na kavo in čas v naravi s psom Budom. Če vreme dopušča, posedi zunaj, se zahvali za dan in se nanj pripravi. Preostali del dneva vključuje preverjanje njene ekipe Crush It Crew v zasebni skupini na Facebooku, snemanje vsakodnevne vadbe, odzivanje na e-pošto in sporočila ter delo na dodatnih projektih.

Ustvarjalni treningi so bili vedno njen podpis, zato je po začetku pandemije dokaj enostavno preoblikovala in ustvarila domače treninge z omejeno opremo ali brez nje. Delovni dan se včasih konča šele ob 21. ali 22. uri, saj sodeluje tudi s podjetji s sedežem v Avstraliji, zato je časovna razlika dodaten izziv.

“Z leti sem se naučila, da se ne zanašam na minljiv občutek, kot je motivacija, ki jo večino časa narekuje naše razpoloženje. Ustvarila sem si vsakodnevno navado vadbe, ki zagotavlja, da se držim režima. Vem, da je vadba moja vsakodnevna terapija. Moje telo ohranja zdravo, moj um pa oster in jasen. Vadba mi je pomagala premagati stvari, kot sta tesnoba in depresija, zato poskrbim, da jo naredim, ne glede na to, ali mi je všeč ali ne. Ker – priznajmo si – vsi imamo tiste dni, ko preprosto ne želimo dvigniti prsta,” dodaja Senada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Senada Greca, MBA (@senada.greca)

Prehrana Senade Greca

Seveda je pravilna prehrana ključni del ohranjanja zdravja. Njen zajtrk je sestavljen iz jajc ali ovsene kaše, napolnjen z beljakovinami. Za kosilo so beljakovine, kot so jajca, puran ali ribe, pa tudi zelenjava. Beljakovine pripravi vnaprej, da se s tem ne zapleta tekom dneva. Večerjo v večini primerov pripravi skupaj s partnerjem. Občasno obiščeta tudi kakšno restavracijo z lokalno pridelano hrano.

“Neomajno lahko trdim, da sta mi gibanje in zdrava prehrana spremenili življenje. Kot najstnica sem trpela zaradi prehranjevalnih motenj, sledili sta depresija in tesnoba. Hrana je bila moj sovražnik, kardio pa orožje za boj proti njemu. Ko sem enkrat razumela, da lahko hrana in telovadba živita srečno skupaj in podpirata zdravo življenje, telo in um, sem se ne samo osvobodila teh bremen, ampak sem tudi dobila novo moč, odločnost in ljubezen do življenja,” zaključuje Senada.

Senadine treninge lahko brezplačno spremljate na njenem profilu na Instagramu, kjer vas vsak dan čaka nov trening, seveda pa se lahko vključite tudi v katerega izmed njenih plačljivih programov Crush It za vse nivoje pripravljenosti.

Trije treningi Senade, ki jih lahko naredite brez dodatne opreme

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Senada Greca, MBA (@senada.greca)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Senada Greca, MBA (@senada.greca)

Dodatne Informacije

senadagreca.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!