fbpx

Sigma fp L: najmanjši in najlažji brezzrcalni fotoaparat polnega formata na svetu

Družina SIGMA fp je dobila novega člana: pridružil se je novi fotoaparat SIGMA fp L. Gre za fotoaparat polnega formata, ki je tako kompakten da ga boste lahko skorajda pospravili v žep, odlikuje pa ga tudi senzor z 61 MP, kar je več kot pri katerem koli fotoaparatu Sigma do zdaj!

Ko je Sigma leta 2019 predstavila fp, so ga označili za najmanjši in najlažji fotoaparat polnega formata. Toda tehnologija se premika z neverjetno hitrostjo in Sigma je za leto 2021 pripravila fp L, ki ima enako ohišje kot prvotni fp, vendar ima več kot dvojno ločljivost.

Tako kot fp je tudi Sigma fp L brezzrcalna kamera polnega formata z Bayerjevim senzorjem z osvetlitvijo ozadja. A medtem, ko je imel senzor fp-ja 24,6 MP, ima fp L neverjetnih 61 MP. To ni le dvakrat več od navdušujočega modela fp, ki je debitiral pred dvema letoma, ampak je tudi kamera z najvišjo ločljivostjo, ki jo je Sigma doslej izdelala.

Poleg velikega skoka ločljivosti, fp L uvaja tudi nekatere druge novosti. Dodana je možnost neprekinjenega delovanja na napajanju z USB-C, nov inteligentni hibridni sistem AF, ki uporablja zaznavanje kontrasta in najsodobnejše samodejno ostrenje s premikom faze, ter funkcija Crop Zoom za fotografije visoke ločljivosti in HD videe, s katero lahko snemate ali fotografirate v ločljivosti HD s kar petkratnim zoomom brez digitalnega izboljšanja slike.

V tem majhnem paketu je torej res veliko tehnologije! Sigma fp L je že na za voljo za prednaročilo za okoli 2.500 evrov.

 

Dodatne Informacije

sigma-global.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!