Siti poletne vročine? Tu je top 5 slovenskih krajev kot nalašč za osvežitev

Foto: Unsplash/Zan Janzekovic

Je tudi vam pošteno vroče? Potem pobegnite v katerega izmed hladnejših kotičkov Slovenije, kjer boste ubežali pred vročino in se prijetno ohladili.

Blejski vintgar

Več kot 1600 metrov dolga soteska na vzhodnem robu Triglavskega narodnega parka velja za enega izmed kotičkov Slovenije, kjer se lahko najenostavneje ohladite. Sotesko je izoblikovala reka Radovna, ki se izliva v Savo Dolinko, pred vstopom v sotesko pa je potrebno plačati vstopnino.

Foto: Unsplash/ Eugene Kuznetsov

Reka Soča

Reka Soča, ki velja za eno največjih vrednost Triglavskega narodnega parka,  ponuja kopico lokacij, kjer se lahko v poletnih dnevih ohladite. Večina se bo ohladila že s posedanjem na bregu reke, tisti pogumnejši pa boste lahko skočili v smaragden tok reke. Pri tem velja omeniti, da se Soča ponaša s temperaturo okrog 11 stopinj.

Foto: Unsplash/Zan
Janzekovic

Jezero Jasna

Dvoje umetnih jezer ob sotočju potokov Velike in Male Pišnice se lahko pohvali s čudovitim turkiznim odtenkom vode, ki privablja kopalce od blizu in daleč. Na voljo so vam pomoli, od koder lahko v jezero pogumno skočite ali pa se sončite na veliki razgledni ploščadi.

Foto: Unsplash/Hasmik Ghazaryan Olson

Vinica

Reka Kolpa je s svojo temperaturo prijaznejša kopalcem, poleg tega da gre za eno najtoplejših in najčistejših slovenskih rek, pa velja tudi za manj obljudeno. Ker je njen tok počasen, je kopanje nadvse prijetno, v vročem poletju pa se temperatura Kolpe ponekod dvigne tudi do 28 stopinj.

Foto: belakrajina.si

Velenjsko jezero

Velenjsko jezero je ena izmed redkih točk na tem območju Slovenije, kjer se lahko ohladite. Nastal je kot posledica izkopavanja lignita, dandanes pa z neoporečno kopalno vodo privlači kopalce, med njimi veliko domačinov. Njegova površina meri kar 1,4 km2, zaradi svoje površine pa sodi med največja slovenska jezera.

Foto: visitsavinjska.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!