Je ťažké odolať sladkostiam, najmä v lete, keď je k dispozícii množstvo sezónneho ovocia, ktoré využijete v rôznych sladkostiach. Tu sú tri recepty na uspokojenie žalúdka.
1. Ledene lučke
POTREBUJETE (od 8 do 10 lučk):
- 500 g svežega (sezonskega) sadja
- 1 limono
- 80 g agávového sirupu
PRÍPRAVA:
V mešalniku zmešajte vse sestavine, da dobite tekočo maso. Če je mešanica pregosta, dodajte žlico vode. Zmes vlijte v sladoledne kalupe, v sredino vsakega pa postavite leseno palico. Sladico pustite stati tri ure, da zamrzne. V zamrzovalniku ledene lučke lahko hranite 14 dni.
2. Čokoladne kroglice
POTREBUJETE (30 kroglic):
- 6 žlic kremnega sira (sobna temperatura)
- 375 g stopljene bele čokolade
- 200 g drobtin sladkorja in piškotkov
PRÍPRAVA:
V mešalniku zmešajte piškote, da dobite fino maso, nato dodajte kremni sir in maso dobro zmešajte. Mešanica se mora med stiskanjem držati skupaj. Oblikujte kroglice in jih potopite v belo čokolado. V hladilniku jih pustite stati, dokler niso pripravljene. Čokoladne kroglice lahko tudi okrasite.
3. SLADICA IZ OREO PIŠKOTOV
POTREBUJEŠ:
- 40 oreo piškotov
- 227 gramov neslanega masla
- 375 gramov sladkorja v prahu
- 2 polievkové lyžice mlieka
- 1 polievková lyžica vanilkového extraktu
PRÍPRAVA:
V mešalniku sesekljajte 30 oreo piškotov, nato v zmes dodajte polovico zmehčanega masla in vse skupaj zmešajte. Nastalo maso vlijte v pekač velikosti 9 x 9 cm in jo oblikujete glede na njegovo obliko. Medtem ko osnova v pekaču počiva, v mešalniku združite sladkor v prahu, preostalo polovico masla, mleko in vaniljev ekstrakt. Po treh minutah mešanja v maso dodajte z rokami zdrobljene preostale (10) oreo piškote in jih z žlico na rahlo vmešajte v maso. Nastalo zmes premažite po osnovi v pekaču in pustite sladico iz oreo piškotov stati v hladilniku.