fbpx

5 jednoduchých receptov s Nutellou, ktoré musíte vyskúšať!

Kto sa nezbláznil do Nutelly? Pozrime sa na päť skvelých receptov, ktoré obsahujú ako kľúčovú ingredienciu najobľúbenejšiu čokoládovo-orieškovú nátierku na svete – Nutellu!

Nutella je zakon! Ti preprosti recepti pa ne bodo delali težav nikomur. Preverite spodaj!

1. Nutellini rogljički

Diši po Nutelli!
Diši po Nutelli!

Sestavine za Nutelline rogljičke:

  • ½ svežega kvasa
  • 125 ml mlačnega mleka
  • 125 ml mlačne vode
  • 1 lyžička cukru
  • 1 čajna žlička moke
  • 400–500 g presejane moke
  • 125 g kokosove masti
  • štipka soli
  • 3 lyžice cukru
  • 2 vajcia
  • malo ruma
  • Nutella

Proces:
Kvasec naredimo tako, da sveži kvas nadrobimo v mlačno mešanico mleka in vode, ki jima dodamo žlici moke in sladkorja. Mešanico pustimo nekaj časa vzhajati na toplem.

Moko presejemo, vanjo dodamo kokosovo mast (lahko tudi maslo), sol, sladkor, jajci, rum in na koncu kvasec. Z leseno žlico mešamo, dokler ne dobimo čvrste zmesi. Pokrijemo s krpo in pustimo počivati na toplem eno uro. Vzhajano zmes razvaljamo v kroge, razrežemo na 8 kosov, vsakega obogatimo z žlico Nutelle in zvijemo v obliki rogljička. Preden jih damo peči, jih pustimo na toplem, da vzhajajo. Pred peko jih premažemo še z jajcem in jih pečemo na 180 stopinj Celzija približno 10 minut.

2. Makroni z Nutello

Makroni malce drugače
Makroni malce drugače

Sestavine za makrone z Nutello:

  • 70 g beljakov
  • 80 g drobno mletih olupljenih mandljevih jedrc
  • 120 g práškového cukru
  • 50 g cukru
  • prehranska barva
  • Nutella

Proces:
Jajca ločimo že dan prej, da se beljaki ogrejejo na sobno temperaturo. Mlete mandlje in sladkor v prahu stresemo v multipraktik in zmiksamo v moko, ki jo dvakrat presejemo. Pekač obložimo s peki papirjem, na katerega si zarišemo krogce, ali s silikonsko podlago za makrone. Beljake penasto stepemo, potem pa jim med nadaljnjim stepanjem v treh delih primešamo sladkor, da dobimo čvrst beljakov sneg. Zmesi primešamo želeno prehransko barvo in nato še mandljevo moko. Pri tem je pomembno, da je zmes premešana le toliko, da s kuhalnice zdrsne v kosu. Testo nadenemo v dresirno vrečko z okroglim nastavkom, potem pa ga nabrizgamo na pekač. Med posameznimi kupčki pustimo nekaj prostora, ker se testo med pečenjem nekoliko razširi. S pekačem trikrat udarimo ob delovno površino, da iz testa iztisnemo zračne mehurčke.

Testo sušimo 30 do 60 minut, za pečenje pa je primerno tedaj, ko se testo ne prilepi za prst. Pečico segrejemo na 150 °C. Pekač za 15 minut položimo v segreto pečico. Makroni so pečeni, ko se ob dotiku ne premaknejo. Pečene vzamemo iz pečice in nemudoma s papirjem vred preložimo iz pekača. Ohlajene makrone poberemo s papirja, jih premažemo z Nutello in po dve polovici stisnemo skupaj. Zložimo v plastično posodo s pokrovom in čez noč položimo v hladilnik.

ČÍTAJ VIAC: Recept: Poháre na sušienky s mliekom

3. Pica z Nutello in jagodami

Mmmm, jagode!
Mmmm, jagode!

Sestavine za pico z Nutelo:

  • 500 g múky
  • 1 kocka kvasa
  • 1/4 l mlačne vode
  • 1 jedilna žlica soli
  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • Nutella in jagode

Proces:
V 60–70 ml mlačne vode zmehčamo kvas in malo sladkorja, da dobimo kvasec. Zmešamo moko, sol in olje in vmešamo kvasec. Dolijemo preostanek vode in vse skupaj dobro pregnetemo. Prav nam bo prišel tudi mešalnik za testo. Testo je treba gnesti tako dolgo, da postane voljno in se ne prijema na posodo. Kuhinjsko krpo na hitro pomočimo v mlačno vodo in ožamemo. Testo za pico prekrijemo s krpo in za pol ure postavimo na toplo, da vzhaja. Vzhajano testo razdelimo na 4 enako velike dele. Vsak kos še enkrat dobro pregnetemo, da je testo popolnoma mehko. Vse štiri kose položimo na pomokano krpo in pustimo, da počivajo še 30 minut. Pečico segrejemo na 200 °C. Testo za pico oblikujemo v okroglo pico in ga razvaljamo ter položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pica se peče v pečici približno 15 minut. Pečeno testo premažemo z Nutello in obložimo s svežimi jagodami.

4. Veganski sladoled z Nutello

Kepica odličnega sladoleda
Kepica odličnega sladoleda

Receptu za vegánska zmrzlina namesto zamrznjenega sadja primešamo nekaj žlic omamne Nutelle in pripravimo najboljši sladoled daleč naokoli.

5. Nutellin milkshake

Tako 50's!
Tako 50’s!

Sestavine milkshake z Nutello:

  • 1 l veganskega sladoleda z Nutello (če ga nimamo, lahko izbiramo med vaniljevim in čokoladnim)
  • 5 dl (riževega) mleka
  • 2 polievkové lyžice Nutelly

Proces:
V mešalnik stresemo kepice sladoleda, dodamo mleko in Nutello. Dobro premešamo in postrežemo. Na eno kepico sladoleda dodamo približno 50 ml mleka. V milkshake lahko po želji dodamo tudi čokoladni liker.

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.