Prvý jesenný deň sme tentokrát sprevádzali a zvečnili s Akadémiou varenia - Mestským šéfkuchárom. To prinieslo do mesta pravú jesennú kuchyňu a dobroty, ktoré obšťastňovali chuťové bunky aj v trochu chladnejších dňoch. S osviežujúcim oficiálnym sprievodcom podujatia Jamnica sme v spoločnosti gaštanov a húb vo vynovenom salóne Bosch a Siemens preskúmali jedlá a s letom sme sa definitívne rozlúčili s krevetami.
Na prvi jesenski dan, 23. septembra, smo Kuharsko akademijo – City Chef v prenovljenem salonu Bosch in Siemens z glavnim kuharjem Gostilnice in pizzerije Kaval, Draganom Marjanovićem, pričeli z božansko bučno juho z jurčki in s tartufi. Zakuhali smo tudi raviole z jurčki in gamberi, goveji file s svežimi jurčki pa smo nato pohrustali kot za stavo.
Za sladko crkljanje smo si privoščili in si prste obliznili z imenitnim kostanjevim moussom, za katerega je poskrbel slaščičar iz Lolite, Greg Roda.