fbpx

Kuharska akademija – CITY CHEF: S slastnimi kostanji in sočnimi gobicami v jesen

Prvi jesenski dan smo tokrat pospremili in ga ovekovečili s Kuharsko akademijo – City Chef. Ta je v mesto pripeljala pravo jesensko kulinariko in dobrote, ob katerih so se brbončice še kako razveselile nekoliko bolj hladnih dni. Ob osvežujoči uradni vodi dogodka Jamnici smo v prenovljenem salonu Bosch in Siemens raziskovali jedi v družbi kostanja in gob, z gamberi pa smo se dokončno poslovili od poletja.

Na prvi jesenski dan, 23. septembra, smo Kuharsko akademijo – City Chef v prenovljenem salonu Bosch in Siemens z glavnim kuharjem Gostilnice in pizzerije Kaval, Draganom Marjanovićem, pričeli z božansko bučno juho z jurčki in s tartufi. Zakuhali smo tudi raviole z jurčki in gamberi, goveji file s svežimi jurčki pa smo nato pohrustali kot za stavo.

Za sladko crkljanje smo si privoščili in si prste obliznili z imenitnim kostanjevim moussom, za katerega je poskrbel slaščičar iz Lolite, Grega Rode.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.