fbpx

Lexus RZ 450e (2023): Nový plne elektrický Lexus

Lexus RZ 450e; Foto: newsroom.lexus.eu

Lexus RZ 450e predstavuje úplne nový elektromobil tejto značky a je v podstate rovnaký ako Toyota bZ4X a Subaru Soleterra. Od oboch sa však výrazne líši, keďže ide predsa len o prémiovú značku.

Ker gre vendarle za Lexus, se Lexus RZ 450e opazno razlikuje od sorodnih Toyote bZ4X in Subaru Solterre. Zunanja podoba je čistejša in nosi manj plastične ʺnavlakeʺ. Stebrički so obarvani v sijočo črno barvo, kar poustvari vtis lebdeče strehe. Črna so tudi stranska ogledala, ki so nameščena nižje kot pri že omenjenih modelih. Spremenjeni so žarometi, RZ pa je dobil linije, ki so značilne zgolj zanj in tako ne moremo govoriti o tem, da se od ostalih razlikuje zgolj po znački.

Notranjost modela BZ ponuja nenavaden volan in povsem svojo notranjost. Instrumentalni zaslon je nameščen bližje vozniku, le ta pa ima na voljo še večji 14-palčni zaslon na dotik. Osrednja konzola ponuja še nekaj hitrih tipk za dostop do različnih funkcij v avtomobilu. V notranjosti prevladujejo premijski materiali in je tudi najprijetnejša izmed trojice.

Lexus RZ 450e; Foto: newsroom.lexus.eu

RZ ima na voljo zgolj štirikolesni pogon, ki se skriva pod oznako Direct4. Prednji elektromotor modela 450e ima 150 kW moči, zadnji pa 80 kW. Skupaj tako pridelata 230 kW, resp 313 konjskih moči. Navor ki je pri tem na voljo znaša 435 njuton metrov. Batéria s kapacitou 71,4 kWh naj bi imela dovolj energije za do 362 kilometrov dolgo pot, le ta pa je odvisna tudi od nivoja opreme, ki si jo izberemo. Bolje opremljeni modeli imajo namreč več dodatne opreme, ki je posledično tudi težja. Lexus RZ naj bi bil na voljo proti koncu letošnjega leta.

Viac informácií

lexus.si

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.