Foto: Sony Pictures Releasing

Skoraj vse nadpovprečno inteligentne ženske imajo eno precej grdo navado!

Zadnjič posodobljeno: :

Nedavna študija je razkrila nepričakovane značilnosti inteligentnih žensk!

Raziskovalci z univerze v Rochesterju so v študiji, ki je preučevala vedenje, ugotovili, da inteligentne ženske še posebej pogosto počnejo eno stvar, ki nikakor ne ustreza dobri vzgoji. Hm, le kaj je znak nadpovprečne inteligence pri ženskah?

Če od časa do časa izustite kakšno hudo kletvico, čestitamo! Očitno spadate v nadpovprečno inteligenten del ženske populacije. Raziskave so namreč pokazale, da inteligentne ženske pogosteje preklinjajo in uporabljajo preprostejši besednjak kot tiste, ki imajo nižji IQ.

Druga študija je pokazala, da naj bi preklinjanje lahko izboljšalo – verjeli ali ne – tudi obliko telesa. Med drugim naj bi namreč povečalo vzdržljivost. Seveda moramo vse te rezultate jemati z rezervo, toda vsaj v primeru inteligence se boste najbrž hitro prepoznale.

via GIPHY

Obstajajo pa tudi druge predpostavke o inteligentnosti, ki temeljijo na znanstvenih raziskavah. Na primer, ženske z veliko zadnjico naj bi bile inteligentnejše, enako velja za ljudi, ki se med hranjenjem polijejo ali popackajo, za ljudi, ki pozabljajo, ljudji, ki zjutraj prestavljajo alarm, za tiste, ki imajo pogostejše spolne odnose, inteligentnejši pa naj bi bili tudi lastniki mačk in prvorojenci. Se najdete?

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Poklici, v katerih dela največ psihopatov