fbpx

Skyline: kocke Lego za ljubitelje arhitekture

Lego arhitektura

Še za tako zagrizenega mojstra sestavljanja kock Lego bi bilo grajenje nebotičnika iz splošnega seta kock pravi izziv. Na srečo je Lego predstavil nov set kock serije “Architecture” – kolekcijo Skyline, s katero boste lahko poustvarili najbolj znane svetovne arhitekturne znamenitosti. Za zdaj lahko svojo ustvarjalno žilico preizkusite v zgradbah Benetk, New Yorka in Berlina.

Lego je nadgradil serijo “Architecture Studio kit” s kolekcijo “Skyline”, v kateri najdete bolj zaobljene in tanjše dele kock in oblike, s katerimi lahko zelo realno poustvarite horizont kulturnih znamenitosti večjih svetovnih mest. Nebotičniki, kipi in mostovi, sestavljeni iz kock, še nikoli niso bili videti tako resnični.

Benetke
Benetke

Z natančnimi navodili lahko sestavite replike zgradb v treh mestih; New York, Berlin in Benetke. Empire State Building, Chrysler Building, znameniti Kip svobode in novozgrajeni One World Trade Centre so klasike, ki jih lahko zgradite iz seta New York. Vrsta arhitekturnih znamenitosti, ki jih lahko ustvarite kot horizont ob kanalih Benetk, so most Rialto, Most vzdihljajev, bazilika in stolnica sv. Marka ter kip leva sv. Marka. Nemška prestolnica pa je upodobljena skozi Brandenburška vrata, nemški parlament Reichstag, slavolok zmage in televizijski razgledni stolp na Alexanderplatzu.

PREBERITE ŠE: EverBlock – modularne “lego” kocke, s katerimi lahko gradimo vse vrste predmetov

Kolekcija “Skyline” šele prihaja na trg, zato je Lego skop s podrobnostmi, a pričakujemo lahko manjše arhitekturne sete, primerne za na mizo ali polico, z natančnimi navodili in novimi oblikami kock Lego.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.