fbpx

Savvy EKG – Slovenci razvili osebni merilnik EKG, ki vam lahko reši življenje

Savvy EKG – osebni merilnik EKG

Tako preprosto, kot si lahko izmerimo telesno temperaturo ali krvni tlak, si bomo lahko poslej merili tudi srčni utrip. Raziskovalci Instituta Jožef Stefan so namreč razvili osebni medicinski pripomoček za natančno spremljanje srčnega ritma, ki podatke shranjuje na mobilni aplikaciji. Napravo namestite na svoje telo, meritve pa lahko vsak trenutek pošljete svojemu zdravniku, ki lahko iz njih razbere morebitna odstopanja oz. napake v delovanju srca.

Raziskovalci Instituta Jožef Stefan so razvili miniaturno osebno mobilno medicinsko napravo Savvy EKG (finančno jim je na pomoč priskočilo podjetje Saving), osebni merilnik, ki se ponaša z EKG-senzorjem, ki trajno in filigransko natančno (primerno za klinično uporabo) spremlja srčni ritem ter zna razbrati morebitna odstopanja od normalnega. To omogoča zgodnje odkrivanje težav in izvajanje preventivnih ukrepov. Meritve so dostopne prek brezplačne mobilne aplikacije MobECG (uporabnik lahko sam pripravi poročilo in ga pošlje zdravniku).

PREBERITE ŠE: Žepni vodnik za obravnavo nujnih stanj – slovenska aplikacija, s katero boste nekoč nekomu rešili življenje


Savvy EKG je nepogrešljiv medicinski pripomoček kroničnih bolnikov, športnikov, starejših ljudi in tistih z aktivnim življenjskim slogom. 10-centimetrska napravica, ki se povsem preprosto namesti na telo in je povezana z omenjeno mobilno aplikacijo, tehta pičlih 22 gramov in se na telo pritrdi s pomočjo dveh samolepilnih elektrod. Poleg utripa meri tudi intenziteto gibanja in telesno temperaturo. Baterija zagotavlja najmanj teden dni avtonomije na polnjenje. Zanj morate odšteti 432 evrov. Naročite ga lahko tu.

Galerija – osebni merilnik EKG:

Dodatne Informacije

Več informacij:
savvy.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!