Slovenski McDonald’s s svežo močjo v restavracijah – upokojenci!

McDonald's upokojenci

Se slovenski McDonald's poslavlja od študentov v svojih restavracijah s hitro prehrano? Ne, le svojo ekipo so okrepili z upokojenci. Novembra je namreč McDonald's organiziral razpis, s katerim je v svoje vrste zvabil dela željne upokojence. Ti bodo od januarja 2017 delali v Ljubljani in Mariboru.

V restavracijah s hitro prehrano McDonald’s smo vajeni, da nas pričakajo mladi, le redko tam naletimo na kak starejši obraz. Če pa že, je ta med gosti, ko babica ali dedek na obrok peljeta vnučke in vnukinje. Od januarja 2017 pa to ne bo več tako redek pojav v Sloveniji, saj so se McDonald’sovi ekipi pridružili upokojenci. Prav ste prebrali. McDonald’s je te dni zaposlil prve upokojence.

PREBERITE ŠE: Umrl je Michael Delligatti, mož, ki se je domislil hamburgerja Big Mac

Starejši bodo sedaj v McDonald'su del osebja, ne le spremljevalci vnučkov in vnukinj.
Starejši bodo zdaj v McDonald’su del osebja, ne le spremljevalci vnučkov in vnukinj.

Slovenski McDonald’s je s ciljem ponuditi priložnost aktivnim upokojencem, ki imajo željo po delu in družbenem udejstvovanju, začel projekt občasnega oziroma začasnega dela upokojencev v družinsko usmerjenih restavracijah McDonald’s. Na razpis se je prijavilo prek 100 upokojencev, med katerimi so prevladovale ženske. Že 9. januarja 2017 bodo začeli delati prvi štirje upokojenci v Ljubljani (Žito, Kolosej in Rudnik) in Mariboru (Swaty).

Sprva bodo zaposlili štiri upokojence na štirih lokacijah. Će bo odziv pozitiven, upokojenci prihajajo še na druge lokacije.
Sprva bodo zaposlili štiri upokojence na štirih lokacijah. Če bo odziv pozitiven, upokojenci prihajajo še na druge lokacije.

Delovno zadolžitve ‘mladih po srcu’ bodo skrb za urejeno jedilnico in druženje z gosti. Glede na odzive ‘sveže krvi’ in strank bo McDonald’s s projektom nadaljevali tudi v drugih restavracijah. V Sloveniji je teh kar 18. Sodelovanja z upokojenci se je slovenski McDonald’s lotil prvič, medtem ko je v tujini to že ustaljena praksa. Tovrstno delo ureja novela Zakona o urejanju trga dela.

Dodatne Informacije

Več informacij:
mcdonalds.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Z njimi ne smeš na dopust: 5 tipov ljudi, ki bodo uničili tvoje počitnice