Slovensko oblikovanje: Oloop Design & razstava Community of Making

Zadnjič posodobljeno: :

Oloop Design sestavljajo tri slovenske oblikovalke - Katja Burger, Jasmina Ferček in Tjaša Bavcon, ki se ukvarjajo s produktnim in prostorskim oblikovanjem, postavljanjem instalacij ter pripravo družbenih akcij. Poleg vsega tega pa imajo dekleta tudi svojo lastno produkcijo izdelkov OLOOP.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Moderna galerija, Ljubljana

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Projekt Community of Making je nastal v okviru BIO 50 in s pomočjo partnerja in mediatorja Rokodelskega centera Ribnica.

Verjetno vsi prav dobro poznamo Ribnico ravno po njihovih znanih lesenih in lončarskih izdelkih, za katere velja, da jih izdeluje po en sam rokodelec oz. velja pravilo: en rokodelec- en material- ena tehnika- en izdelek. Oloop Design pa so se odločile obstoječo paradigmo dela obrniti v smer nove, kjer celoten krog dela poteka v dvojicah. Rokodelci so se lahko srečevali in izmenjevali ideje ali znanja ter skupaj ustvarjali. Rezultat prijetnega projekta so bili izdelki iz dveh ločljivih delov – glinenega in lesenega – ki podpirata eden drugega v formi in funkciji. Izdelki so pravzaprav simbolične odslikave tega, kar sta doživljala rokodelca, ko sta izdelek ustvarila.

Vse izdelke si lahko ogledate na razstavi v Moderni galeriji v Ljubljani, od torka do nedelje med 10. in 18.uro.

Dodatne Informacije

Več informacij:
oloopdesign.com in rokodelskicenter-ribnica.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
#FUKSi 2021: prihajajo Deborah De Luca in Siddharta