fbpx

So stvari, ki jih ne smeš odpuščati, ker te bodo uničile!

Samospoštovanje je na prvem mestu!

Pravijo, da je odpuščanje najmočnejše dejanje, ki ga lahko naredite zase, vendar nekatera dejanja ne zaslužijo odpuščanja, vi pa se morate naučiti reči stop – tega ne smete odpustiti niti osebi, ki jo resnično ljubite.

Povsem resnično je, da je odpuščanje drugo ime za svobodo, saj le tako lahko živite srečno in mirno življenje. In res je, da obstajajo stvari, ki jih morate, če ste seveda pripravljeni, odpustiti, da bi vaš odnos z določeno osebo rastel in trajal. Vendar čisto vsake napake ne morete kar tako spregledati, ker je bolečina marsikdaj premočna. Nekatera dejanja imajo neverjeten vpliv na vaše življenje in vas opredeljujejo kot osebo.

Četudi vam drugi pravijo, da bi morali pozabiti, je pomembno, da sledite svojemu srcu in se spoštujete. Ker tudi najiskrenejše odpuščanje včasih ne more popraviti odnosa, ki je bil nekoč uničen.

Tega so stvari, ki jih lahko odpuščaš le pogojno, tudi osebi, ki jo resnično ljubiš …

Laganje

via GIPHY

Vsi ljudje lažejo, a pristen odnos temelji na iskrenosti. Nenehnega laganja vam ni treba prenašati, posebej če se laži kopičijo do te mere, da uničujejo vajin odnos in vas. Pogovorita se o tej težavi in nadaljujte svojo pot, če ugotovite, da se oseba nima namena spremeniti. Zavedajte se, da so laži, če so “bele” lahko tudi popolnoma neškodljive.

Prevara

Obstajajo različne vrste prevare, a zlomljeno srce vedno isto boli. Oseba, ki vara, ima težave ali ji nekaj primanjkuje v zvezi in na takšen način skuša najti zadovoljstvo v drugi osebi. Vsi vedo, da je varanje nedopustno, zato tudi pogovor ne bo popravil napake. Tega si resnično nihče ne zasluži.

Nasilje

Nihče ne sme divigniti roke nad vami. Številne ženske ali moški, ki so v razmerju, trpijo mučenje, ker imajo občutek, da so na tem svetu sami. To ni vedno res. Moški ali ženska, ki enkrat dvigne roko nad vami, ni vreden/-na vašega časa. Obstajajo številne varne hiše, kamor se lahko odpravite, dokler ne najdete svoje sreče drugje. Ne zaslužite si trpeti pekla.

Tega ne smeš odpustiti niti osebi, ki jo resnično ljubiš ...
Tega ne smeš odpustiti niti osebi, ki jo resnično ljubiš …

Žalitve

Povsem mogoče je, da si občasno izrečeta kakšno grdo besedo, zaradi katere ne bosta prekinila odnosa. No, nenehne žalitve pa le niso normalna stvar. Nihče vas ne sme klicati z grdimi imeni, vam groziti ali se vam posmehovati. Pojasnite osebi, da obstajajo meje in vas tovrsten besednjak žali.

Ljubosumje

Zavist in ljubosumje sta glavna razloga, zaradi katerih se prekinejo odnosi. Vsi vedo, da je zdravo ljubosumje neškodljivo, a vsakodnevni napadi niso normalna stvar. Uničujejo kakovost vašega življenja. Bolestno ljubosumje je najhujša stvar, ki vas lahko zadane, ker boste osebo težko spremenili in vajin odnos nikoli ne bo temeljil na zaupanju. Kot v zaporu boste!

Manipuliranje

Osebe, ki izrabljajo vašo dobroto, z vami manipulirajo. Ne smete se bati prekiniti odnosa s takšno osebo, ker vam nihče ne sme ukazovati ali od vas zahtevati, da naredite določeno stvar, ki je ne želite. Četudi boste poskušali z njimi govoriti, se bodo ujezili in boste znova vi tisti, ki boste vsega krivi. Zato je veliko bolje, da se rešite ujetništva in začnete živeti srečno in mirno življenje.

Vse ima svoje meje i
Vse ima svoje meje i

Nihče vas ne more prisiliti, da prekinete odnos z osebo, ki počne kakšno izmed naštetih stvari. Edino vi ste tisti, ki odločate, koliko časa boste še lahko vztrajali in ali je sploh vredno. Zavedajte pa se, da ima vsaka stvar svoje meje in četudi vam je težko, je včasih bolje, da uberete svojo pot, brez oseb, ki vam grenijo vaš vsakdan.

Življenje je polno presenečenj, dogodkov, okoliščin … vendar eno pravilo večno velja: ne pristanite na manj, saj je ljubezen velikodušna in ni pekel. Če kdo z vami ne ravna kot z živim bitjem, je čas, da izberete svobodo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.