fbpx

Solaris – luksuzna jahta na sončno energijo, ki ne potrebuje goriva

Jahta solaris

Luksuzne jahte le redko povezujemo s čisto energijo, toda ne luksuzne ladje podjetja Duffy London, Solaris, ki pluje na sončno energijo in za plovbo ne potrebuje fosilnih goriv. Plovilo krasi nenavaden dizajn in najnovejša tehnologija s področja sončne energije in baterij. Splavili jo bodo leta 2020.

Duffy London je izdelal luksuzno jahto na sončno energijo Solaris, ki zagotavlja brezogljično plovbo in plovbo povsem brez goriva. Velika večina jaht veliko časa preživi v pristanišču, kar Solaris izkorišča sebi v prid, prav tako se polni med plovbo. Ladja je med plutjem neslišna in lahko potuje z veliko hitrostjo tako kot jadrnica, le da se nam ni treba zanašati na vremenske razmere.

PREBERITE ŠE: Glider Yachts Super Sports (SS 18): luksuzni gliser na hoduljah

Solaris sploh nima rezervoarja za gorivo. Njeno gorivo je namreč sončna energija.
Solaris sploh nima rezervoarja za gorivo. Njeno gorivo je namreč sončna energija.

Pri podjetju Duffy London so poskrbeli, da zaradi ekološke naravnanosti Solarisa ne bi trpela luksuz in udobje. Sprejme lahko 10 gostov in sedem članov posadke, za katere je na voljo pet kabin in dve palubi (v dveh nadstropjih) za sproščanje in panoramski pogled na morje. Ponaša se z najnovejšo solarno tehnologijo in najnaprednejšimi baterijami. Meri 44 metrov in je široka 8,7 metra. Doseže lahko hitrosti do 45 vozlov (83 km/h), potovalna hitrost pa znaša 20 vozlov oz. 50 km/h. Nared bo leta 2020, zanjo pa bo treba odšteti 22 milijonov evrov.

Solaris – luksuzna jahta na sončno energijo:

Dodatne Informacije

Več informacij:
duffylondon.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!