Sony Alpha 7R IV: previsoka ločljivost

Sony zadnja leta navdušuje na področju fotografije in videa, kjer premika meje - v segmentu foto opreme, ki je dosegljiva resnim hobi fotografom in profesionalcem. In prav nič drugače ni z kamero Sony Alpha 7R IV, ki je tokrat zatresla svet fotografije in videa. Ter postavila nov standard. A nam prav to počne Sony v zadnjem času z vsakim “kosom” opreme, ki ga da na trg.

Če je Sony Alpha 7 III v lanskem letu zatresla segment vstopnih brezzrcalnih kamer, lahko letos za model Sony Alpha 7R IV trdimo enako. Oba sta v svojem segmentu postavila nove mejnike. Tokrat je tokrat vsekakor srce – kamere, ki je kar 61 milijonov točk velik, full-frame, osvetljen Exmor R CMOS senzor, ki pa je ni edina bistvena izboljšava Sony A7R IV.

Zahvaljujoč najnovejši generaciji Bionz X procesorja in AI, omogoča sledenje oči in predmetov v realnem času, tako v fotografski kot tudi v videoposnetkih, kar zagotavlja, da je obraz vašega subjekta vedno oster. Omogoča tudi posnetek s hitrostjo 10 fps s popolnim sledenjem, z uporabo 567 faznih detektorjev faz in 425 kontrastnih AF točk. Elektronsko iskalo s 5,76 milijona točkami OLED poskrbi, da je kadriranje posnetkov povsem preprosto. Izboljšan je tudi zajem digitalnega zvoka in kakopak zajem videa, tudi in med drugim v Super 35mm 4K video tehniki. Vse skupaj za preračunano ceno okoli 4.000 evrov – pri trgovcih to jesen.

Dodatne Informacije

Več informacij:
sony.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši pametni spremljevalci vadbe 2020 – najboljše športne ure in merilniki vadbe