Sony Vision-S Prototip: prav ste slišali – Sony bo izdeloval avtomobile!

Sony le leta 2020 na CES predstavil študijo vozila Sony Vision-S, ki je v zadnjem letu izjemno napredovala in se zdi skorajšnja realnost.

Sonyjevo prvo električno vozilo ni več zgolj ideja, saj se premikajoči prototip, ki se v Avstriji preizkuša na javnih cestah. Prototip vsebuje 40 senzorjev in visoko stopnjo avtonomne vožnje, skupaj z nadzorom potnikov v avtomobilu, brezžičnimi posodobitvami in povezavo 5G. V notrajnosti je velik zaslon ter zaslone nameščene v naslonih za glavo za potnike na zadnjih sedežih. Zanimiva je platforma, ki naj bi bila uporabna za različne karoserijske različice, naprimer tudi za popularni športni terenec. Sony ni izdal specifikacij o zmogljivosti ali dosegu, vendar pričakujemo, da bodo podatki na voljo, ko bo avtomobil bolj bližje produkciji. Ugiba se ali bo Sony zares izdeloval svoje avtomomobile, ali želi tako kot znamka Rimac, tovrstne koncepte uporabiti zgolj za razvoj “komponent” za avtomobilsko industrijo.

Dodatne Informacije

sony.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!