fbpx

Spaceport America: prvo komercialno vesoljsko letališče

Spaceport America

Spaceport America je kraj, kjer vas bodo zapeljali do zvezd in nazaj.

V Novi Mehiki je družba Virgin Galactic zgradila Spaceport America, prvo letališče na svetu, ki bo namenjeno komercialnemu letanju v vesolje in nazaj. Ogromno letališče, ki so ga požegnali za “Prehod v vesolje” (“Gateway to Space”) se razteza na 70 kvadratnih kilometrih, načrt zanj pa je narisalo arhitekturno podjejte Foster + Partners.

Spaceport America ima več funkcionalnosti. Ima ogromen hangar za letala in vozila, nadzorni center za misije, ter seveda prostore, kjer lahko bodoči astronavti trenirajo in se pripravljajo na vzlet. Da pa lahko temu rečemo pravo letališče, se lahko vsi med gledanjem vzletov in pristajanj okrepčajo v restavraciji. Letališče bo služilo tudi kot prostor za preizkuse novih tehnologij. Trenutno je prvi komercialno let v vesolje že zaseden, če pa bo cena ostala enaka tudi v prihodnje, bo za sedež potrebno odšteti preračunanih 225 tisoč evrov.

Galerija: Spaceport America

Dodatne Informacije

Več informacij:
spaceportamerica.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!