fbpx

Spyros Panopoulos Automotive Chaos: nova vrsta športnega avtomobila

Spyros Panopoulos Automotive Chaos; Foto: automotive.spyrospanopoulos.com

Najprej smo dobili športne in takoj za njimi superšportne avtomobile. Sledili so hiperavtomobili, grški Spyros Panopoulos Automotive pa si je zamislil povsem novo ʺzvrst avtomobilaʺ, ultraavtomobil. Glede na številke, bi si lahko grški Chaos z lahko nadel titulo ultraavtomobila.

Spyros Panopoulos Automotive Chaos je avtomobil, pri katerem so številke tako ʺnaviteʺ, da ga lahko uvrstimo kar v novo vrsto avtomobilov- ultraavtomobili. Predstavljeni bi moral biti prihodnje leto na avtomobilskem salonu v Ženevi, a ker bo ta žal ponovno odpadel, so proizvajalci pohiteli in ga predstavili nekoliko prej. Cilj nadobudnih inženirjev in razvijalcev grškega Chaosa je bil sila preprost- ustvariti najhitrejši in tehnološko najnaprednejši avtomobil na svetu, ki bi bil poln tehnoloških inovacij in narejen na povsem unikaten način.

Proizvodnja Chaosa se začne z izbiro prestižnih in dragih materialov. V njem boste našli titan, ogljikova vlakna, Kevlar, Zylon in Inconel. A najzanimivejši del ultraavtomobila je seveda njegov pogonski sklop. Le tega predstavlja 4,0-litrski V10-valjnik, ki bo imel v osnovni različici 2.000 konjskih moči, v močnejši pa kar 3.000 konjskih moči in se bo vrtel z 12.000 obrati na minuto. Za pospeševanje od 0 do 100 km/h bo Ghost potreboval le 1,8 sekunde, njegova najvišja hitrost pa bo znašala 500 km/h.

Spyros Panopoulos Automotive Chaos; Foto: automotive.spyrospanopoulos.com

Na voljo bo 100 enot ultraavtomobila, proizvodnja pa naj bi bila dovolj zmogljiva za do 20 avtomobilov na letni ravni. Osnovna cena znaša 5,5 milijonov evrov, za najbolj opremljeno različico s 3.000 konjskimi močmi pa bo potrebno odšteti zajetnih 12,4 milijonov evrov.

Dodatne Informacije

spyrospanopoulos.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!