fbpx

STOP čiščenju oken hiše ali stanovanja! To je čudežni trik za samočistilna okna: več kot leto dni brez umazanije!

Odkrijte, kako čistiti okna le enkrat letno.

čudežni trik za samočistilna okna
Foto: envato elements
Zadnjič posodobljeno:

Ste naveličani pogostega čiščenja oken? Razkrivamo vam trik, ki ga uporabljajo strokovnjaki za detailiranje avtomobilov. Ta metoda obljublja, da boste svoja okna čistili zgolj enkrat letno, ne glede na to, kako velike steklene površine imate doma. Predstavljamo vam čudežni trik za samočistilna okna!

Čudežni trik za samočistilna okna?! Ohranjanje čistih oken je pogosto dolgotrajno in naporno opravilo, še posebej, če imate doma velike steklene površine. A obstaja rešitev, ki bo poenostavila vaše življenje – keramični premazi, ki so sicer znani v svetu avtomobilizma.

Specialisti za detajliranje avtomobilov so odkrili, da keramični premazi, kot je Gyon Q² View, niso samo odlična izbira za vetrobranska stekla, temveč so učinkoviti tudi na oknih vašega doma. Ti premazi ustvarjajo zaščitno plast, ki zmanjšuje nabiranje umazanije in deluje odbojno za vodo in druge elemente, kot so prah. Slednjega smo preizkusili tudi sami!


Prednost uporabe takšnih premazov je v njihovi dolgotrajnosti. Na avtomobilskih steklih premaz zdrži do 12 mesecev, na stranskih oknih pa celo do 36 mesecev. To pomeni, da bi lahko, ob pravilni uporabi, vaša okna ostala čista večino leta brez dodatnega čiščenja.

Znižano za 3,79 EUR
Gyeon Q² View 2x20 ml
Gyeon Q² View 2x20 ml
32,74 EUR −3,79 EUR 28,95 EUR

Zadnja posodobitev 2024-02-22 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Poglejmo torej čudežni trik za samočistilna okna!

Aplikacija premaza je preprosta. Nanesite ga na čisto in suho stekleno površino, pustite, da se posuši, in že je pripravljeno na upor. Premaz ne samo, da ohranja steklo čisto, ampak tudi izboljša njegovo transparentnost, kar pripomore k lepšemu izgledu vašega doma.

Gyon Q² View
Foto: Gyon Q²

Poleg tega, da vam premazi prihranijo čas, so tudi okolju prijazna rešitev. Zmanjšajo potrebo po pogostem uporabi čistilnih sredstev, kar je korak v smeri trajnostnega bivanja. Torej, če iščete način, kako zmanjšati svoj ekološki odtis in hkrati ohraniti svoj dom sijoč, so keramični premazi odlična izbira.

@tesbros

Taking rain repellent to the next level with DIY ceramic coating #gyeon #quickview #diy #ceramiccoating #ceramiccoat #windshield #carsoftiktok #carproducts #carprotection #tesla

♬ Rihanna Umbrella – Sᴛᴜɴɴɪɴɢ Mᴜsɪᴄ


Foto: envato elements

Čiščenje oken ne mora biti več mesečno opravilo. Z uporabo inovativnih rešitev, ki jih ponuja avtomobilska industrija, lahko ohranjate svoja okna čista in jasna z minimalnim trudom. Poskusite, morda vas preseneti, kako enostavno je ohranjati čistočo in jasnost vaših oken skozi celo leto.

Podrobna navodila za nanos keramične zaščite

Navodila za nanašanje premaza GYEON Q2 View so naslednja:

  • Temeljito očistite steklo z visokokakovostnim čistilom za steklo, kot je Q2 Glass.
  • Nanesite čistilo CLEANSE. Razdelite vetrobransko steklo na štiri kvadrante in nanesite 3-4 kapljice čistila CLEANSE na debel aplikator, ki je priložen v kompletu. Nanesite čistilo v krožnih gibih, dokler na steklu ne ostane rahlo meglen sloj.
  • Odstranite CLEANSE. Uporabite dve krpi BaldWipe, eno navlažite z mlačno vodo, drugo pustite suho. Z mokro krpo odstranite ostanke CLEANSE, nato pa z suho krpo posušite steklo.
  • Nanesite REPEL. REPEL je premaz na osnovi fluora, zasnovan za maksimalne hidrofobne lastnosti. Uporabite priloženi blok za peno in semiš aplikator. Nanesite REPEL na četrtino vetrobranskega stekla naenkrat. Ker je premaz na osnovi fluora, se bo skoraj takoj izhlapel, zato ga ne nanašajte preveč.
  • Nanesite REPEL tudi na brisalce vetrobranskega stekla. Če tega ne storite, bodo brisalci “skakali” čez steklo. Pustite, da brisalec ostane odmaknjen od stekla 5-10 minut po nanosu REPEL.
@detailsector

A ceramic coating on a windshield can help to improve its performance in rainy conditions. The ceramic material used in the coating is highly water-repellent, which can help to reduce the amount of water that sticks to the surface of the glass. This can improve visibility and reduce the need for wipers during light rain. In addition, the smooth, non-stick surface of the ceramic coating can make it easier to remove water droplets from the windshield, which can help to further improve visibility. However, it is important to note that a ceramic coating is not a substitute for proper windshield wiper maintenance and operation. Even with a ceramic coating, it is still necessary to use wipers to clear water and other contaminants from the windshield in heavy rain or other adverse weather conditions. It is also important to ensure that your wipers are in good condition and properly adjusted to provide the best possible visibility. #ceramiccoating #rain #windshield

♬ original sound –

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.