fbpx

Strokovnjaki svetujejo: med telesno vadbo nikar ne nosite spodnjega perila

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Če telesna vadba predstavlja del vaše rutine, ste gotovo že razmišljali, kakšna oblačila izbrati, da bo vaše telo med rekreacijo dihalo. Morda pa niste pomislili, da je zelo pomembno tudi, katero spodnje perilo obleči oz. zakaj ga ne obleči. Strokovnjaki na presenečenje marsikoga namreč svetujejo, da med telesno vadbo spodnjega perila sploh ne nosite. Pozanimali smo se, zakaj je to tako ter na kaj morate biti pri izbiri športnih oblačil pozorni.

Že dolgo je znano, da je redna rekreacija za naše telo zelo pomembna, zato se modni proizvajalci posvečajo tudi izdelavi oblačil, ki jih lahko nosite med športno aktivnostjo. Med izbiranjem med številnimi kroji in barvami pa večina pozabi na prav tako zelo pomembno odločitev: katero spodnje perilo obleči pod pajkicami oz. trenirko.

No, mnenje strokovnjakov bo marsikoga presenetilo: številni namreč priporočajo, da med telesno vadbo spodnjega perila sploh ne nosite.

Se sprašujete, katero spodnje perilo obleči pod pajkicami? Foto: Wesley Tingey / Pexels

Zakaj je bolje, da telovadite brez spodnjega perila?

Mnogim se morda telovadba brez spodnjega perila zdi nehigienična, toda to ne bi moglo biti dlje od resnice. Prav spodnje perilo lahko namreč povzroči, da se na predelu nožnice začnejo kopičiti bakterije in mikrobi. Tako je zato, ker se med vadbo potimo in s tem ustvarimo toplo, vlažno območje – raj za nastanek bakterij.

Pa še eno prednost ima nenošenje spodnjega perila: ni nevarnosti, da bi se pod vašimi pajkicami videle hlačnice le-tega.

Foto: envato

Dodatni nasveti pri izbiri športnih oblačil:

  • Izbirajte oblačila iz lahkega, zračnega materiala. Tako bo vaša koža kljub potenju dihala.
  • Za hitro izhlapevanje znoja bodo poskrbele tkanine, ki vsebujejo polipropilen.
  • Oblačila izbirajte glede na vrsto aktivnosti, ki jo boste opravljali. Za vaje za moč priporočamo ohlapna, udobna oblačila, za kolesarjenje in tek pa oprijete kroje, ki se ne bodo zapletli v pedala oz. povzročili, da bi se spotaknili.
  • Ob hladnem vremenu si oblačila, ki odvajajo znoj, oblecite spodaj, čeznje pa si nadenite sloj oblačil, ki bodo poskrbela, da vam bo ostalo toplo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!