fbpx

Super Bowl 2017 – oglasi in ostale zanimivosti o finalu lige NFL

Super Bowl 2017

5. februar 2017 bo na sporedu Super Bowl 2017. V 51. finalu lige NFL ameriškega nogometa se bosta udarili moštvi Atlanta Falcons in New England Patriots. Na megalomanskem dogodku bo med športniki v ospredju zvezdnik Tom Brady, ki je eden od najboljših podajalcev v zgodovini ameriškega nogometa. Dogodek je že zdavnaj prerasel športne okvire in je danes velikanski posel, tekma pa je skoraj drugotnega pomena. Lani so oglaševalci za oglas v oglasnem bloku v času finala za 30 sekund odšteli 5 milijonov ameriških dolarjev, letos je Fox ceno postavil pri 5,02 milijona.

Bliža se Super Bowl 2017, športni dogodek vseh dogodkov. V finalu lige NFL se bodo merili devetkratni udeleženci Super Bowla ekipa New England Patriots in ekipa Atlanta Falcons, ki je v finalu doslej nastopila enkrat in še čaka na prvi naslov, medtem ko Patrioti pričakujejo petega (2002, 2004, 2005, 2015). Največji zvezdnik lige Patriot Tom Brady se bo potegoval za svojega petega. New England je bil v polfinalu s 36 : 17 boljši od moštva Pittsburgh Steelers, Atlanta je premagala Green Bay Packerse s 44 : 21.

Stadion NRG v Houstonu.
Stadion NRG v Houstonu

Finale bo potekal na stadionu NRG v Houstonu (Teksas), ki bo dogodek gostil tretjič (1974, 2004), bo pa to drugi finale za omenjeni stadion, ki sprejme 71.795 ljudi. Letos Super Bowl proslavlja nov okrogel jubilej. Mineva namreč 50 let od prvega Super Bowla. Prvič se je odvijal 15. januarja 1967. Lani je naslov osvojila ekipa Denver Broncos.

PREBERITE ŠE: Super Bowl 2016: najboljši oglasi med Super Bowlom

Glavna zvezdnika ekip Tom Brady in Matt Ryan.
Glavna zvezdnika ekip Tom Brady in Matt Ryan

Med polčasom Super Bowla 2017 bo pela Lady Gaga, ki je lani v finalu odpela ameriško himno The Star-Spangled Banner. To bo letos pel country pevec Luke Bryan, pred njim pa so jo med drugim peli Billy Joel, Beyoncé in Whitney Houston. V uvodu bo nastopil zimzeleni Tony Bennet, ameriška pop zvezdnica pa bo imela med premorom solo nastop, kar je precedens. Finale ameriškega nogometa vsako leto samo v ZDA pred televizijske zaslone privabi več kot 100 milijonov gledalcev (lani si ga je v živo ogledalo 68.500 ljudi).


V minulih letih so med polčasoma (odmor traja 15 minut) gledalce animirali Coldplay, Beyoncé, Katy Perry, The Black Eyed Peas, Bruno Mars, Usher, Madonna, Red Hot Chili Peppers, Lenny Kravitz, The Rolling Stones, Prince, Shania Twain, No Doubt, Paul McCartney, U2, Aerosmith … V nadaljevanju si lahko ogledate TV-oglase, ki jih bodo predvajali med premori tekme.

Kdo bo dvignil čislano trofejo Vince Lombardi? Patrioti petič ali Orli prvič?
Kdo bo dvignil čislano trofejo Vince Lombardi? Patrioti petič ali Orli prvič?

Super Bowl 2017 – oglasi, ki bodo predvajani v času finala:

Wix:

Bud Light:

Lexus:

Intel:

Avocados from Mexico:

Turbotax:

Mr. Clean:

Audi:

Dodatne Informacije

Več informacij:
nfl.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!