fbpx

De 5 mest underskattade och "douche-fria" resmålen enligt Anthony Bourdain

Anthony Bourdain var en global kulinarisk äventyrare som lämnade världen den 8 juli förra året. Hans liv var omväxlande och människor runt om i världen kunde följa honom i hans shower, där han reste världen runt och provade olika delikatesser, samt saker som många av oss inte skulle våga stoppa i munnen (myrlarver, råa sälögon , kobra...). Och det är nog därför vi helt och hållet kan lita på honom när vi väljer de resmålen som kommer att imponera på oss med sin skönhet och mat, men samtidigt kommer vi inte att mötas där, som Bourdain själv skulle säga, "douchebags".

Anthony Bourdain je v življenju delal tisto, kar si mnogi želimo – za preživetje je potoval po svetu. Oktobra 2015 je na zdaj že na nedelujočem spletnem mestu Li.st opozoril na pet krajev po svetu, var “ni možakov, ki ti želijo dati petico, oligarhov v oprijetih kopalkah, opitih navijačev ali pa turnih avtobusov, polnih grdih trenerk”. Te destinacije so si tako prislužile zelo ugleden naziv “podcenejenih, ‘douche-free'” destinacij s strani Anthonyja Bourdaina, kralja potovalne televizije.

Uruguay


Bourdain pravi: “Montevideo je čudovit in brez gneče. Obala – enkrat, ko se odpraviš iz območja z resorti – je divja in veličastna. Hrana je nasplošno polna presežnikov, čeprav ne ravno vegetarijancem prijazna. Priporočam odlične klobasice morcilla (op.p. neke vrste krvavice).”

Marseille, Francija


Bourdain je dejal, da so Francozi morda res ne dajejo dovolj pozornosti svojemu drugemu največjemu mestu, a sam ne spada mednje. Pripoča bouillabaisse, korziški suhomesnati proizvod, kuskus, plavanje v morju, dnevni izlet v Provanso in veliko Pastisa (aperitiv iz janeža). Mesto je po njegovih besedah sproščeno, multikulturno in zelo podcenjeno.

Laos


Luang Prabang in Vientiane nista več neznana kraja, a če se boste podali na roadtrip po gorovju Plain of Jars, boste stopili v neko drugo stoletje. Se želite izgubiti? Potem je to idealen kraj. Absolutno čudovit, z bogato zgodovino, najbrž pa vam ni znani niti tradicija njihove neverjetne hrane. Tako vsaj meni Bourdain, ki mu, vsaj pri hrani, gre 100-odstotno zaupati.

Sardinien


“Ne, nikar na obalo,” pravi Bourdain. “Tam gredo s svojimi trenutnim dekleti pozirati italijanski nogometni zvedzniki.” Zato priporoča obisk notranjosti, za katero meni, da je popolnoma drug planet. Malloreddus (sardinski njoki), pečen kozliček, superokusen pršut, jastog Catalan, fantastični siri in spaghetti a la bottarga je le nekaj dobrot, ki jih lahko oskusite.

Bejrut, Libanon


Nikar se ne bojte, Bejrut je čaroben kraj. Čeprav ga lahko pestijo vse težave tega sveta, ima vse kar si želite in pričakujete v ‘orientalskem Parizu’. Ne samo, da je hitra lekcija v zapletenosti tega sveta, je tudi čudovit, razburljiv, srce parajoč … Hrana je fantastična in raznolika. Potovanje tja je veselje in je izobraževanje. “Pojdite. Več ljudi bo šlo, večja je možnost, da svet postane boljši kraj, “ še dodaja Bourdain.

Med dig sedan 2004

Från år 2004 vi undersöker urbana trender och informerar vår community av följare dagligen om det senaste inom livsstil, resor, stil och produkter som inspirerar med passion. Från 2023 erbjuder vi innehåll på stora globala språk.