Den populära baklavan kan också tillagas med jordgubbar, vilket gör den ännu saftigare. Hemlagad baklava med jordgubbar är verkligen jättegott!
Spodaj si preberite, kako nastane okusna sladica domača baklava z jagodami, od katere zagotovljeno ne bo ostal niti košček.
Sestavine za domačo baklavo z jagodami:
- 1 kg jordgubbar
- 500 g tankega vlečenega testa (12 enakih kosov)
- 3 ägg
- 0,5 dl olja
- 2 dl jogurta
- 5 matskedar socker
- 1 žlica vaniljevega sladkorja
- 24 žlic gresa
Sirup
- 600 g socker
- 6 dl vode
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- en halv citron
Priprava domače baklave z jagodami:
Jagode očistite in razrežite na manjše koščke. Za nadev stepite jajca, jogurt, sladkor in vaniljev sladkor. Testo razrežite na 12 enakomernih kosov, iz katerih boste zvijali štrudlje. Prvi kos testa premažite s 5 do 6 žlicami nadeva, posujte z 2 žlicama gresa. Prekrijte z drugim kosom testa in po njem razporedite jagode ter ponovno posujte z 2 žlicama gresa. Postopek ponavljajte tako dolgo, da ne porabite vsega testa. Namastite pekač. Štrudlje razrežite na želen način in premažite z nekaj žlicami nadeva. Pecite približno 25 minut na 200 stopinj Celzija.
Za sirup zavrite vodo in sladkor in pustite, da nekaj minut vre. Dodajte nasesekljano limono in vaniljev sladkor. Odstavite ponev in pustite, da se sirup gosti in ohladi. Pečeno in mlačno baklava prelijte z mlačnim sirupom. Količino sirupa prilagodite želenemu okusu. Pa dober tek!