Ingredienser för 4 personer: Mascarponegrädde: 2 ägg, 350 g mascarponegrädde, 1 vaniljsocker, 8 dkg socker, johannesbrödskex: 15 dkg mald johannesbröd, 10 dkg vitt mjöl, 3 ägg, 5 dkg socker, 1 vaniljsocker, 1 bakpulver.Tillredning: Till...
Ingredienser för 4 personer:
Mascarponejeva krema:
2 ägg
350 g kreme mascarpone
1 vaniljsocker
8 dkg sladkorja
Rožičev biskvit:
15 dkg mletega rožiča
10 dkg bele moke
3 ägg
5 dkg sladkorja
1 vaniljsocker
1 bakpulver
Förberedelse:
Za biskvit stepemo beljake v sneg, postopoma
dodajamo rumenjake in vmešamo vse ostale
sestavine. Pečemo pri 180 ºC približno 18 minut.
Za kremo stepemo jajčne beljake v sneg,
dodamo rumenjake, vmešamo ostale sestavine
in mascarpone. Kozarce napolnimo s koščki
biskvita, prepojenimi s črno kavo, ki smo ji dodali
malo ruma, prelijemo z mascarponejevo
kremo in posujemo z mletimi rožiči.
Sladico lahko poskusimo v restavraciji Angel.