fbpx

Švicarija: skupnost, umetnost in narava

Ustvarjalni center Švicarija je novo kulturno, izobraževalno in ustvarjalno središče, ki se nahaja v izjemnem okolju ljubljanskega mestnega parka Tivoli in je del Mednarodnega grafičnega likovnega centra. Nudi delovne in bivalne ateljeje domačim umetnikom in rezidence za mednarodne ustvarjalce, prav tako pa se v njem odvija živahen kulturni program.

Leta 1835 je bilo tu zgrajeno leseno gostišče z imenom Švicarija, ki ga je na začetku dvajsetega stoletja zamenjal hotel Tivoli, ki je kmalu zaslovel kot zbirališče literatov, umetnikov in boemov. Po zatonu hotela so stavbo naselili ruski imigranti, po drugi svetovni vojni pa tudi socialno ogroženi prebivalci ter številni priznani domači likovni umetniki, ki so si tu uredili delovne prostore.

Oblikovanje: Mina Fina in Ivian Kan Mujezinović / e, fotografija: Jaka Babnik
Oblikovanje: Mina Fina in Ivian Kan Mujezinović / e, fotografija: Jaka Babnik

Projekt Švicarija: skupnost, umetnost in narava nas skozi prizmo kulturne zgodovine, arhitekture in vizualne umetnosti popelje v preteklost stavbe, nam razkrije nedavno prenovo in predstavi delovanje umetnikov v njej. Razstavo dopolnjujejo raznovrstne pedagoške aktivnosti za otroke, mlade, odrasle in družine z inkluzivnim, inovativnim in angažiranim pristopom do obiskovalcev. Skozi predavanja, vodstva, pogovore in druge dogodke aktualizirajo dediščino Švicarije in tako postanejo del njenega novega življenja.

Dodatne Informacije

Več informacij na:
mglc-lj.si

Vsebino omogoča MGLC.

Foto: Arhiv MGLC

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!