Tako idilična in čarobna so to zimo Plitvička jezera!

Foto: IG croatiafulloflife/jaka_ivancic
Zadnjič posodobljeno: :

To je čista zimska čarovnija!

S prvimi januarskimi dnevi je prišla prava zima, ki te dni pridno kaže svoje zobe. Temperature so padle pod ničlo, hladni val pa naj bi z nami ostal še nekaj časa. Kljub temu, da lahko Slovenci načeloma uživamo zimski idili in aktivnostih v snegu le znotraj svojih občin, smo se odločili, da z vami delimo pravljico, ki se v teh dneh odvija na priljubljenih Plitvičkih jezerih na Hrvaškem.

Tam namreč te dni vlada  posebna snežna idila. Čeprav je ta najbolj poznani hrvaški narodni park čudovit v vsakem letnem času, so, ko so prekrita s snegom, Plitvička jezera resnično čarobna. To dokazujejo te fotografije, objavljene na uradnem Instagram profilu narodnega parka in fotografije obiskovalcev.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Earthvert | Nature (@earthvert)

Plitvice Holiday Resort

Ko bo to seveda mogoče, se lahko odločite za dopust tudi ob Plitvičkih jezerih, in sicer v Plitvice Holiday Resort v Grabovacu, slikovitem kraju v bližini narodnega parka. Razkošne počitniške hišice z edinstvenim dizajnom, ki se nahajajo visoko v borovih krošnjah, so kot nalašč za odmik od vrveža vsakdana in nudijo odlično priložnost za ponovno povezavo z naravo. Njihova elegantna notranjost je zasnovana za udobje in sprostitev, zaradi svoje opreme pa bodo vsakemu gostu zagotovile občutek udobja in razkošja.

Plitvice Holiday Resort (Foto: Plitvice Holiday Resort)

Pet posebej opremljenih lesenih hiš se razteza na treh nivojih, z dvema kopalnicama, dvema spalnicama, dnevno sobo in kuhinjo ter nudi udobno in razkošno nastanitev za štiri osebe. Na samem jezeru pa je devet manjših hiš z zakonskimi posteljami in kopalnico. Zasebnost zagotavljajo okoliška drevesa, ki v vročih dneh ponujajo tudi prijetno senco, vsekakor pa velja omeniti dejstvo, da so zaradi dobre izolacije in centralnega ogrevanja na voljo za najem skozi vse leto.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kam na enodnevni izlet pozimi?