fbpx

Tako idilična in čarobna so to zimo Plitvička jezera!

Foto: IG croatiafulloflife/jaka_ivancic

To je čista zimska čarovnija!

S prvimi januarskimi dnevi je prišla prava zima, ki te dni pridno kaže svoje zobe. Temperature so padle pod ničlo, hladni val pa naj bi z nami ostal še nekaj časa. Kljub temu, da lahko Slovenci načeloma uživamo zimski idili in aktivnostih v snegu le znotraj svojih občin, smo se odločili, da z vami delimo pravljico, ki se v teh dneh odvija na priljubljenih Plitvičkih jezerih na Hrvaškem.

Tam namreč te dni vlada  posebna snežna idila. Čeprav je ta najbolj poznani hrvaški narodni park čudovit v vsakem letnem času, so, ko so prekrita s snegom, Plitvička jezera resnično čarobna. To dokazujejo te fotografije, objavljene na uradnem Instagram profilu narodnega parka in fotografije obiskovalcev.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Earthvert | Nature (@earthvert)

Plitvice Holiday Resort

Ko bo to seveda mogoče, se lahko odločite za dopust tudi ob Plitvičkih jezerih, in sicer v Plitvice Holiday Resort v Grabovacu, slikovitem kraju v bližini narodnega parka. Razkošne počitniške hišice z edinstvenim dizajnom, ki se nahajajo visoko v borovih krošnjah, so kot nalašč za odmik od vrveža vsakdana in nudijo odlično priložnost za ponovno povezavo z naravo. Njihova elegantna notranjost je zasnovana za udobje in sprostitev, zaradi svoje opreme pa bodo vsakemu gostu zagotovile občutek udobja in razkošja.

Plitvice Holiday Resort (Foto: Plitvice Holiday Resort)

Pet posebej opremljenih lesenih hiš se razteza na treh nivojih, z dvema kopalnicama, dvema spalnicama, dnevno sobo in kuhinjo ter nudi udobno in razkošno nastanitev za štiri osebe. Na samem jezeru pa je devet manjših hiš z zakonskimi posteljami in kopalnico. Zasebnost zagotavljajo okoliška drevesa, ki v vročih dneh ponujajo tudi prijetno senco, vsekakor pa velja omeniti dejstvo, da so zaradi dobre izolacije in centralnega ogrevanja na voljo za najem skozi vse leto.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!